Witam,
poszukuję turbosprężarki do silnika A20NHT (LTG). Potrzebna jest nowa turbosprężarka od producenta lub zamiennik na gwarancji. Jestem na liście back order w ASO, nie wiadomo jak długo jeszcze można czekać aż coś zostanie rzucone ludziom na sprzedaż. Ktoś wie, ile można oczekiwać na liście back order w ASO?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuA20NHT turbosprężarka
-
markkil
Re: A20NHT turbosprężarka
Witam,
mam pewien problem z turbosprężarką, Gdy silnik jest zimny Turbo działa, samochód normalnie przyspiesza, słychać jak turbina się rozkręca. Jak silnik się zagrzeje, w czasie przyspieszania ok. 3k rpm samochód nagle traci moc, turbo przestaje działać i wyskakuje błąd P0299. Skasowanie błędu pomaga na krótko, jedyne co pomaga to wychłodzenie silnika. Gdy jest zimno błąd praktycznie nie występuje.
Jaki czujnik odpowiada za pomiar doładowania (ciśnienia) i gdzie mogę go znaleźć?
Może ktoś już miał coś podobnego i mi podpowie co mu dolega. Z góry dziękuję.
mam pewien problem z turbosprężarką, Gdy silnik jest zimny Turbo działa, samochód normalnie przyspiesza, słychać jak turbina się rozkręca. Jak silnik się zagrzeje, w czasie przyspieszania ok. 3k rpm samochód nagle traci moc, turbo przestaje działać i wyskakuje błąd P0299. Skasowanie błędu pomaga na krótko, jedyne co pomaga to wychłodzenie silnika. Gdy jest zimno błąd praktycznie nie występuje.
Jaki czujnik odpowiada za pomiar doładowania (ciśnienia) i gdzie mogę go znaleźć?
Może ktoś już miał coś podobnego i mi podpowie co mu dolega. Z góry dziękuję.
-
MikołajS
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Warszawa
Re: A20NHT turbosprężarka
Poszukuję turbosprężarki do tego silnika (A20NHT) po regeneracji.....Ktoś coś wie?
- darco68
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Turbo
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Łódź