Witajcie, małe pytanko do znawców. Moja Iśka 1.6 LET od czasu do czasy po postoju puści "bąka" i takiego potężnego że świeca dymna jest słaba. Kilka sekund i dym znika. Na początku podejrzewałem uszczelniacze (i wciąż je podejrzewam) ale po zrobieniu analizy spalin nie widać aby pobierała jakiekolwiek ilości oleju. Spaliny czyściutkie, końcówki wydechu w normie bez tłuszczu no i po dłuższej pracy na jałowy i nagłym wciśnięciu gazu dymku też nie ma. Czy któryś z szanownych użytkowników tego modelu może miał podobny przypadek. Chodzi mi jeszcze po głowie odma i turbina. Turbina była robiona 10tys km temu. Przebieg niecałe 200tys. Pobór oleju ok 400-500 ml na 12 tys km.
Z góry dziękuję
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
------------------------------------------XI ZLOT ICP - 13-15 września - ZAPRASZAMY
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
------------------------------------------XI ZLOT ICP - 13-15 września - ZAPRASZAMY
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku