--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

A28NET 2.8T Wypadanie zapłonów w wielu cylindrach

ODPOWIEDZ
slick
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A28NET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Tychy

A28NET 2.8T Wypadanie zapłonów w wielu cylindrach

Post autor: slick » 22 mar 2021, o 22:06

Mam dziwny problem, ostatnio podczas ustawiania LPG, instalka przełączyła się pod obciążeniem, zatrzęsło silnikiem i wyskoczył błąd: wypadanie zapłonów na wielu cylindrach tj. P300, P301, P303, P305 P306. W tym momencie silnik stracił moc, ledwo był wstanie rozpędzić się do 60km/h. Po skasowaniu błędów ELMem na włączonym silniku problem odrazu znikł i można było kontynuować jazdę.

Kolejnego dnia po odpaleniu silnik wibrował i jakby nie palił na jeden cylinder, po ok 30-60 sekundach problem znikł.

Dzisiaj z rana było ok, a jak jechałem po południu (samochód stał 8h) zaczęły się problemy. Nierówna praca, brak mocy, kontrolka silnika migała. Odczytałem te same błędy(wypadanie zapłonów na wielu cylindrach), po skasowaniu, ruszył ale po paru sekundach znowu to samo. Po kilku kilometrach skasowałem znowu błędy i już zaczął jechać.

Co to może być?

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik benzynowy”