Po zakupie oraz wymianie nowej pompy oleju oraz lewego wariatora ssącego błąd zniknął, a przeniósł się (tak stwierdzili miechanicy) na prawy wariator ssący. Zamówiłem również i drugi wariator z ciut innym numerem niż oryginał, wybitym na wewnętrznej części. Panowie mechanicy na następny dzień wzieli się za wymiane i po 3 dniach dostalem informacje, że wariator nie pasuje
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuA28NET Pomoc przy rozwikłaniu błedu
-
JaroC
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia 2.8 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Uscie Gorlickie/Gorlice
- Postawił piwo: 1 raz
A28NET Pomoc przy rozwikłaniu błedu
Wybaczcie Panowie za długą nieobecność w temacie. Dziś w końcu chciałbym go zamknąć. Otóż samochód samochód został naprawiony, jednakże nie dowiem się kto tego dokonał... Mechanicy, którzy się przeliczyli, a liczyli na szybki zarobek, czy ktoś z zewnątrz, w każdym bądź razie już mówię co i jak.
Po zakupie oraz wymianie nowej pompy oleju oraz lewego wariatora ssącego błąd zniknął, a przeniósł się (tak stwierdzili miechanicy) na prawy wariator ssący. Zamówiłem również i drugi wariator z ciut innym numerem niż oryginał, wybitym na wewnętrznej części. Panowie mechanicy na następny dzień wzieli się za wymiane i po 3 dniach dostalem informacje, że wariator nie pasuje
Zadzwoniłem do firmy z której zamawiałem i otrzymalem informacje, że to jest w 100% wariator, który zamawiałem i musi pasować. Ustaliliśmy, że odeśle wariator i przyślą jeszcze raz. W ten sam dzień w którym go odesłałem dzwoni Mistrzuniu i mówi, że wariator jednak był dobry i że brakowało specjalnego ORINGU, ponieważ jak dokręcali to był tak ściśnięty, że nie miał luzu czy coś.... Oczywiście wściekły na maksa czekałem na przyjscie wariatora... Samochód był gotowy prawie po 1,5 miesiąca
Jeśli chodzi o cenę zabiegów to kwota przekroczyła 2000zł (Chyba za sam PARKING) plus 2300zl które sam zapłaciłem za pompe oleju i dwa wariatory... Auta nie mam, ponieważ czeka na odbiór w Polsce niestety... Z informacji od brata to auto jeździ całkiem inaczej i czuć w koncu moc samochodu. Zastanawiam się tylko nad wymianą oleju w skrzyni biegów. Czy ktoś z was może coś doradzić lub więcej powiedzieć o tym zabiegu? Oczywiscie mechaników z pełną świadomoscią NIE POLECAM nikomu