------------------------------------------ :) :) Spot na Śląsku - 2 września dołącz

--------------------------------------------------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku Obrazek

Rozszerzenie komputera

ODPOWIEDZ
jarosgl
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 25 mar 2018, o 21:49
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: jarosgl » 26 mar 2018, o 12:25

Witam,zakupiłem sobie program od Viakena z programem Opel Scanner,mam Insignie 2012 z wyświetlaczem up level combi udało mi się kilka dziwnych funkcji włączyć porobię fotki następnym razem to wstawię

Między innymi włączyłem w dodatkowej zakładce menu osiągów ale na górze nie ma tych flag jak w innych wyświetlaczach.
Udało sie włączyć:
Stoper
Temperaturę zewn.
Zużyte paliwo teraz pokazuje mi 8826 litrów nigdy nie kasowane
Prędkosć pojazdu
Licznik kasowalny numer 1
Ustawienie przebytej drogi odległości
No i hit słupek ze spalaniem Eco

W kolejnym menu samochodu włączyłem

Wybór języka
Ogranicznik prędkości
Temp. płynu chłodzącego
Napięcie akumulatora

Czytanie znaków i odległość o poprzedzającego pojazdu mam seryjnie

Jak znajdę chwile to wstawię fotki,pewnie częsć z tego powyłączam ale może coś się da jeszcze włączyć wyłączając coś może ktoś coś doradzi pozdrawiam

norbi333
Zapaleniec
Posty: 3214
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: Biturbo 4x4,2.0T 4x4
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Suwałki
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: norbi333 » 26 mar 2018, o 12:44

Jak każdy właczasz wszystko metodą prób i błędów i patrzysz co Tobie przydatne,a co nie

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Posty: 1710
Rejestracja: 10 lut 2015, o 20:29
Auto: 2.0 automat
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Lokalizacja: DZA
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Zbyszek01 » 26 mar 2018, o 15:40

arxx2 pisze:
26 mar 2018, o 11:56
podłączam się do pytania, okolice Wrocławia - chętnie rozszerzę kompa, wyświetlacz uplvl, mam opcoma ale nim nie da rady..
Robić spota, może ktoś wpadnie ze sprzętem i byłoby "dwa w jednym"

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Posty: 1471
Rejestracja: 25 mar 2017, o 17:35
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: mazmarcin » 26 mar 2018, o 17:53

No jeszcze jak chodzi o polifta to w miarę proste, ale w przedlifcie jest dużo więcej do włączenia tylko że nie można wszystkiego naraz pokazać :-(
Nastała teraz jakaś nowa moda żeby awatar wyglądał jak bieżnik opony :?:
;D

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Posty: 1710
Rejestracja: 10 lut 2015, o 20:29
Auto: 2.0 automat
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Lokalizacja: DZA
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Zbyszek01 » 26 mar 2018, o 18:05

Czyli co? Zamiast swojego zdjęcia mam bieżnik wstawić?
Zdjęcie stare jak świat bo jeszcze bryli brak.


Wysłane z iPhone 7+

Awatar użytkownika
panorafix
Forumowicz
Posty: 164
Rejestracja: 5 gru 2017, o 20:12
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Szczecin/Goleniów

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: panorafix » 27 mar 2018, o 15:57

Czy lifta z kolorowym wyświetlaczem między zegarami Midlevel można rozszerzyć o dodatkowe funkcje Vaux comem ? Tego nie próbowałem ale chciałem zakodować kluczyk to wyświetlało mi że błędny kod dostępu mimo posiadania car pass. Czy jestem w stanie coś tym zrobić przy lifcie czy jakiś inny program ?

pucha
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 15 kwie 2018, o 15:32
Auto: insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: pucha » 17 kwie 2018, o 21:37

witam, czy ktoś z trójmiasta ma możliwość rozszerzyć kompa w insignia 2011?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, o 10:14 przez pucha, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Posty: 2211
Rejestracja: 7 lis 2015, o 20:12
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Gliwice
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: IBZI » 17 kwie 2018, o 22:12

panorafix pisze:
27 mar 2018, o 15:57
Czy lifta z kolorowym wyświetlaczem między zegarami Midlevel można rozszerzyć o dodatkowe funkcje Vaux comem ? Tego nie próbowałem ale chciałem zakodować kluczyk to wyświetlało mi że błędny kod dostępu mimo posiadania car pass. Czy jestem w stanie coś tym zrobić przy lifcie czy jakiś inny program ?
Masz o tym osobny temat. Poczytaj.

Awatar użytkownika
volf_2006
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 6 wrz 2014, o 17:46
Auto: Insignia Grand Sport
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2017
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: volf_2006 » 29 kwie 2018, o 19:53

Witam jestem w Lublinie do 2.05,jak ktoś potrzebuje pomocy przy kompie to chętnie pomogę,wszystko na pw.

Awatar użytkownika
ects
Nowicjusz
Posty: 26
Rejestracja: 28 cze 2015, o 10:06
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Lokalizacja: Lubin

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: ects » 18 maja 2018, o 07:12

witam, czy ktoś z Lubin,Polkowice,Głogów,Legnica okolice ma możliwość rozszerzyć kompa w insignia 2011?

karol02
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 13 maja 2018, o 21:24
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: karol02 » 14 cze 2018, o 14:50

Witam, czy ktoś z Trojmiasta lub okolic jest w stanie rozszerzyć komputer?

OutSideR
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 10 kwie 2018, o 20:47
Auto: Astra J
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2010

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: OutSideR » 7 lip 2018, o 11:41

Witam, jestem z Głogowa i posiadam interfejs, moge rozszerzyc kompa i wszystkie inne cuda

Awatar użytkownika
grzegorz13
Użytkownik
Posty: 551
Rejestracja: 13 sie 2017, o 18:33
Auto: Insignia 4x4 v6
Kod silnika: A28NET
Rok produkcji: 2009
Lokalizacja: Lubin
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: grzegorz13 » 7 lip 2018, o 20:42

A dokładniej jaki masz interfejs ?

OutSideR
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 10 kwie 2018, o 20:47
Auto: Astra J
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2010

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: OutSideR » 7 lip 2018, o 22:05

grzegorz13 pisze:
7 lip 2018, o 20:42
Edit
OP-COM
Ostatnio zmieniony 7 lip 2018, o 22:35 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.

Awatar użytkownika
KaMYk
Klubowicz
Posty: 2176
Rejestracja: 2 lis 2014, o 16:33
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Płock
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: KaMYk » 9 lip 2018, o 14:09

To z cudami nie poszalejesz :)

a602820922
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 4 wrz 2016, o 23:17
Auto: piotr
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2016

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: a602820922 » 22 lip 2018, o 19:59

Jest ktoś z Poznania kto może zająć się insignia kombi 2013 polift

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Posty: 1950
Rejestracja: 20 cze 2016, o 14:18
Auto: Insignia ST / MY2011
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: W-wa
Otrzymał  piwo: 11 razy
Kontakt:

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Ping » 28 lip 2018, o 14:26

Dzisiaj coś mnie tknęło żeby sprawdzić jedną opcje. Jeszcze nie miałem możliwości sprawdzenia w ruchu Czy działa, ale jeżeli tak to będzie dobra opcja

https://youtu.be/pLFZvQ0NyjY

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
marcinmg
Nowicjusz
Posty: 68
Rejestracja: 17 lip 2015, o 22:25
Auto: Insignia BiTurbo ST
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: marcinmg » 28 lip 2018, o 20:43

Chodzi o prędkość ustawioną na tempomacie?

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Posty: 1950
Rejestracja: 20 cze 2016, o 14:18
Auto: Insignia ST / MY2011
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: W-wa
Otrzymał  piwo: 11 razy
Kontakt:

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Ping » 31 lip 2018, o 07:18

Tak, - chodzi o ikony które po włączeniu tempomatu pojawiają się zamiast zakładek combo.
Niestety po ustawieniu prędkości, ikonki w moim liczniku znikają.
W oryginale działa to gdy ma się zainstalowany moduł aktywnego tempomatu.

Dexterkr
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 22 lut 2018, o 08:20
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Kraków

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Dexterkr » 14 sie 2018, o 07:56

Ma ktoś w krakowie opel scanner do rozszerzenia menu w polifcie MY2014 wyświetlacz UPLEVEL?
Albo wie kto może to zrobić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”