Tytułem wstępu, mój poprzedni wątek: Wywołany do odpowiedzi - ST 2.0T 4x4 Executive MY2014.5
________________________________________________________________________________________________
Auto zamówione dziś. Będzie wyglądało mniej więcej tak:

A tak wygląda na produkcji (28.02.2018):

Szczegóły konfiguracji:
wersja: GS Elite
lakier: Satin Steel
koła: 20" (uważam, że na osiemnastkach auto wygląda słabo, optymalne były dla mnie poprzednie 19")
Dodatki:
- tapicerka Monita (musiałem na czymś przyoszczędzić, ale zależało mi na fotelu AGR)
- Kamera "Opel Eye" - jedynie z powodu na wymaganie przez pakiet Asystent Kierowcy 4
- Asystent Kierowcy 4
- Pakiet Premium
- Pakiet Sportowy - Wnętrze OPC-Line
- Manetki zmiany biegów na kierownicy
- System Bose (dla MY2018 nie jest już w standardzie)
Uwagi:
- dostęp bezkluczykowy dla MY2018 jest płatny dodatkowo, co mnie bardzo ucieszyło. Bezkluczykowe uruchomienie silnika niestety pozostaje. Prosiłem o zamontowanie normalnej stacyjki, ale odmówili.
- zrezygnowałem z alarmu, żeby odzyskać kieszonkę na okulary w konsoli środkowej na podsufitce. Zamontuję coś w specjalistycznym serwisie, co oczywiście ma tę zaletę, że może to być niespodzianka dla potencjalnego złodzieja (ale kto by tam chciał kraść Opla)
- przyoszczędziłem również tym razem na OPC zewnętrznym
Przewidywany odbiór auta - za nie więcej niż 3 miesiące. Planowany przez produkcję tydzień dostawy ma być znany pod koniec przyszłego tygodnia.
Dodam jeszcze, że do czasu odbioru użytkuję dilerską demówkę GS diesel 170 KM manual. Nie miałem z tym silnikiem wcześniej do czynienia i byłem go ciekaw. Poziom hałasu i wibracji jest dla mnie nieakceptowalny, ale auto przyspiesza całkiem fajnie.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Aktualizacja 15.03.2018
Auto dojechało i tak wygląda z bliska na dilerskim placu:

W podłokietniku są dwa złącza USB.
Wbrew temu co cytował gdzieś wassermann za Niemcami, oba zagłówki przednie mają regulację w poziomie.
Jest też pewien pozytyw związany z klapą bagażnika w porównaniu z tą demówką, którą teraz jeżdżę. Otóż w demówce, która jest jakoś z pierwszej połowy ubiegłego roku, klapa po odbezpieczeniu znaczkiem Opla nie unosi się w ogóle i stawia dosyć duży opór przy jej podnoszeniu. Podobnie duży opór jest przy zamykaniu. W moim aucie chodzi to znacznie lżej, chętniej się podnosi i łatwiej ją zamknąć.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Aktualizacja 28.03.2018
Auto odebrane dziś.

Jeździ. Nie ma dżwięku V6 z głośników
Może jeszcze taka uwaga, poprzednio jeździłem 3 lata na 19" felgach, teraz po przejechaniu ok. 25 km nie odczuwam pogorszenia komfortu, ale nie oczekiwałem tego i nie obawiałem się.