Po podpowiedzi kolegi Engine ( :p ) chciałbym zaprezentować moja Olimpijska Iśke
Silnik A20NHT 220km
Wersja Sport
Rocznik 2009
Aktualny przebieg 118 tys.
Kupiłem ją w salonie sprzedaży BMW. Została w rozliczeniu za nowe 535d Xdrive
Przebieg przy zakupie 94500. Marzec 2015
Co zostało zrobione:
- oryginalne felgi 19' Speedline pomalowane na czarny półmat
- 19' Speedline sprzedane, kupione 20' Opc line i pomalowane na czarny mat
- W zawieszeniu XJ2 zmienione sprężyny na H&R
- dystanse kół H&R 20mm na koło
- zasilanie Car audio, ogólnie cały system. Z przodu Hertz HSK 165 + HiFonics TXI6000, z tylu HiFonics MXs 12' + HiFonics TXI1500d, kable 35mm2 bla bla bla
- wymiana sprzegla Haldex w ASO (strzeliło i przestało działać
- wymiana wału napędowego do tylnej osi ze względu na pęknięta osłonę przegubu przy skrzyni rozdzielczej :/ tez ASO
W serwisie panowie nie chcieli wydrukować mi historii tego auta, tylko dali do wglądu na miejscu. Zrobione były wszystkie bolączki tj. Wymieniony przycisk klapy tylnej, wymieniona wiązka kabli do AWD, wymienione dwie przednie lampy, ustawiany kilka razy szyberdach... Wiecej nie pamietam, dlatego jeżeli któryś z miłych kolegów na forum mialby dostęp do tej historii i mógłby mi ja przesłać, proszę... Odezwij sie
Co w planach:
- Tarcze i klocki z przodu albo ATE PowerDisc albo Zimmermann Sport. Przeczytałem forum i nadal nie wiem co wybrać... Jestem otwarty na wasze konkretne propozycje.
- przyciemnienie szyb od słupka B
- modyfikacja układu wydechowego. Downpipe od głównego KAT firmy Milltec, tłumik środkowy FOX i dalej zobaczymy. Najprawdopodobniej koncówki beda Ulter Sport.
- Modyfikacja układu dolotowego w tym Intercoolera
- Podniesienie mocy przez software (Pewnie skorzystam z TuneForce
- Foliowanie tylnych lamp (chyba, ze macie jakis inny sposób na przyciemnienie)
Szukałem zacisków do tarcz 337, bo chciałem przy okazji wymiany tarcz je powiekszyć, ale jest cieżko. Jak cos macie CZEKAM NA INFO! Zastanawiałem sie tez czy nie zrobic czarnego dachu, ale czarna szyba od szyberdachu fajnie wyglada na białym dachu. Jakie wasze zdanie?
W środku nie zamierzam za duzo zmieniać, podoba mi sie oryginał
Poniżej kilka fotek jak to co napisałem wyglada

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk