w końcu po pół roku studiowania forum, szukania, oglądania udało mi się upolować wymarzoną Insignię
Samochód z 2010 roku (MY11) w wersji Cosmo Sports Tourer, sprowadzone z Belgii od pierwszego właściciela i o dziwo - z nie kręconym, oryginalnym przebiegiem sprawdzonym wszędzie, gdzie tylko mogłem na poziomie 178 000 km
Silnik słabiutki, bo 2.0 CDTI A20DT - tylko 131 km i najprawdopodobniej turbem bez zmiennej geometrii łopatek. Skrzynia manual M32 póki co sprawuje się idealnie (jeżdżę 2 dni - ok. 400 km).
W porównaniu do starego silnika (VAG 110KM) to i tak, jak na tak duży i cięzki samochód się świetnie zbiera.
Wyposażenia nie wklejam, napiszę o najważnieszych:
- AFL z biksenonem (warunek konieczny);
- DVD800;
- elektryczna klapa bagażnika;
- 2-strefowa klimatyzacja;
- czujniki parkowania tył/przód;
- siedzenia z ustawianiem elektrycznym odcinka lędźwiowego;
- przyciemniane tylne szyby (chociaż nie wiem, czy to wyposażenie;) )
- hak (chowany - jest pod zderzakiem,) ;
- 4 x elektryczne szyby;
- lusterka elektrycznie składane.
Do szczęścia mi tylko brakuje podgrzewanych siedzeń, ale stwierdziłem, że wszystkiego mieć nie można, mając określony budżet. Jakoś to przeżyję
Póki co, uczę się ją użytkować, uczę się obsługi i co chwilę coś mnie pozytywnie zaskakuje.
Składam podziękowania całemu forum insignia-club.pl za cenną wiedzę zdobytą podczas szukania wymarzonego Opelka. I mam nadzieję, iż nie nadziałem się na minę.
Standardowo:
1) zrobione:
- wymiana kpl rozrządu wraz z pompą wody;
- wymiana paska wielorowkowego + rolki;
- wymiana oleju silnikowego na GM dexos2;
- wymiana siłownika klapy tylnej (kampania w ASO);
- aktualizacja firmware DVD800;
- wymiana oświetlenia wnętrza na LED + tablica rejestracyjna;
- zmiana motywu radia/nawigacji;
- rozszerzenie komputera;
- dioda sygnalizująca wypalanie DPF;
- wymienione filtry: powietrza, kabinowy, paliwa;
- zamontowane CB + gruszka na uchwycie magnetycznym z telefonu ;
- wymieniony mikrostyk klapy bagażnika;
- zamontowany rejestrator jazdy;
- wymianione dywaniki;
- założone nowe letnie opony Barum BRAVURIS 3 HM 245 /45 R18 100Y XL na pokładzie;
- wymiana wszystkich tarcz hamulcowych + wszystkich klocków - cały zestaw Textar;
- wymiana oleju w skrzyni biegów M32 na Fuchs Titan Sintofluid 75W80 - dzięki kolego @Putridum;
- pomalowana rura wydechowa farbą srebrną do tłumików;
- nabita klimatyzacja;
- naklejona naklejka klubowa na tylną szybę;
- wymienione wszystkie wszystkie wycieraczki na nowe Oximo;
- wyeliminowany wyciek oleju + wymieniona uszczelka smoka
Pozdrawiam!
W bieli super się prezentuje, jeszcze jak koledzy wyżej pisali wrzuć jakieś foto wnętrza