----------------------------------------- Spot Kraków 14.10.2018 foto

--------------------------------------------------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku Obrazek

NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

GPS, nawigacja, programy do nawigacji
Regulamin forum
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
ODPOWIEDZ
lblach
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 8 kwie 2017, o 08:35
Auto: Opel Zafira
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: lblach » 17 paź 2017, o 18:17

Witam
Polskie znaki już opanowane dzięki za pomoc w posługiwaniu się programem.

inmar
Klubowicz
Posty: 193
Rejestracja: 16 wrz 2017, o 07:57
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: inmar » 3 lis 2017, o 17:21

Czy ktoś podpowie dlaczego nie mogę ustawić w nawigacji "DOM" ? Mam to niepodświetlone i nie mogę ustawić.

marcin27061979
Forumowicz
Posty: 163
Rejestracja: 18 lut 2015, o 09:58
Auto: Astra J SPORT 140KM
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Włocławek

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: marcin27061979 » 4 lis 2017, o 12:41

Pod tym linkiem masz rozwiązanie:
https://m.youtube.com/watch?v=Yz7iXrwEeGo

Awatar użytkownika
szmerol
Nowicjusz
Posty: 53
Rejestracja: 19 maja 2017, o 20:46
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: szmerol » 6 lis 2017, o 21:04


inmar
Klubowicz
Posty: 193
Rejestracja: 16 wrz 2017, o 07:57
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: inmar » 8 lis 2017, o 16:04

Co oznacza "Błąd przy importowaniu linijki 1" ?

marcin27061979
Forumowicz
Posty: 163
Rejestracja: 18 lut 2015, o 09:58
Auto: Astra J SPORT 140KM
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Włocławek

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: marcin27061979 » 9 lis 2017, o 08:11

Za błąd odpowiada niewłaściwa czcionka w 1 linijce w pliku Fotoradary i Punkty kontroli. Plik Radiowozy jest OK.
Poniżej dwa pliki już poprawione.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

A tak na margniecie to podziękowania dla kolegi @szmerol, za udostępnienie nowych POI.

inmar
Klubowicz
Posty: 193
Rejestracja: 16 wrz 2017, o 07:57
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: inmar » 10 lis 2017, o 18:12

Wgrałem to i wyskoczył inny błąd,coś linijka 2017.

scoobyyy1
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 27 gru 2016, o 13:30
Auto: insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: scoobyyy1 » 11 lis 2017, o 15:39

Witam
Zakupiłem aktualizacje punktów poi ze strony http://www.speedcamupdates.pl/ i przysłali mi w mailu link do pobrania aktualizacji.
po skopiowanie na pendraiwa i podłączeniu w nawigacji wyskakuje ze plik jest za duzy,jak można wyodrębnić poszczególne punkty poi.
Mogę wysłać plik na maila komuś kto to ogarnie i udostępni dla wszystkich

-- 19 lis 2017, o 08:22 --

https://drive.google.com/file/d/1bWxRJG ... p=drivesdk
Dzięki użytkownikowi marcin27061979 udało się ogarnąć.
Poi Europa 11.11.2017
Ja wgrywalem po 3 pliki,problem jest z 10 wyświetla ze jest za duży.
Pozdrawiam

inmar
Klubowicz
Posty: 193
Rejestracja: 16 wrz 2017, o 07:57
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: inmar » 28 lis 2017, o 12:30

inmar pisze:Wgrałem to i wyskoczył inny błąd,coś linijka 2017.
Wgrałem POI z innego źródła,które to wcześniej mi działało a po wgraniu z linku wyskakiwał błąd jak powyżej i teraz za każdym razem tak kończy się wgrywanie.Gdzie może być problem ?

Mati2616
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 25 gru 2017, o 23:19
Auto: Zafira Tourer
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2012

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: Mati2616 » 8 sty 2018, o 20:10

inmar pisze:Wgrałem to i wyskoczył inny błąd,coś linijka 2017.
Ktoś ma jakiś patent na ten błąd ? Jak naprawić ?

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Posty: 2370
Rejestracja: 7 lis 2015, o 20:12
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Gliwice
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: IBZI » 11 sty 2018, o 19:15

Wykasuj poprzednio wgrane punkty. Zaimportuj od nowa. W ostateczności można na nowo wgrać czysty soft radia, a wcześniej spróbować przywrócić ustawienia fabryczne.

Lacrooix
Nowicjusz
Posty: 15
Rejestracja: 9 kwie 2016, o 17:02
Auto: Astra J
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Łańcut

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: Lacrooix » 11 sty 2018, o 22:42


Można prosić o ponownie wystawienie najnowszych Poi ?
Ten link jest nie aktywny .

Z góry wielkie dzieki :)

Mati2616
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 25 gru 2017, o 23:19
Auto: Zafira Tourer
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2012

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: Mati2616 » 13 sty 2018, o 01:07

IBZI pisze:Wykasuj poprzednio wgrane punkty. Zaimportuj od nowa. W ostateczności można na nowo wgrać czysty soft radia, a wcześniej spróbować przywrócić ustawienia fabryczne.
To są pierwsze punkty POI które wgrywałem, po świeżo wgranym sofcie ;)

autotech
Klubowicz
Posty: 39
Rejestracja: 13 kwie 2017, o 16:44
Auto: opel insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Łancut

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: autotech » 13 sty 2018, o 16:00

Witam bardzo chętnie i ja skorzystam ;)

CureMar
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 14 paź 2017, o 15:51
Auto: Insignia Cosmo 4x4
Kod silnika: A20DTJ
Rok produkcji: 2012

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: CureMar » 15 sty 2018, o 23:32

Błędy, jakie u mnie blokowały wgranie POI:
1. precyzja danych geograficznych - musi być 7 miejsc po przecinku a nie 6
2. brak spacji pomiędzy poszczególnymi danymi - u mnie musiało to wyglądać tak: <dana>, <dana>. W momencie, gdy po przecinku nie było spacji wywalało błąd
Po poprawieniu powyższych pliki się bez problemu wczytały.

inmar
Klubowicz
Posty: 193
Rejestracja: 16 wrz 2017, o 07:57
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: inmar » 16 sty 2018, o 08:37

Będzie gdzieś link do poprawionego pliku,jak pisałem wcześniej mi też się nie wygrywały nowe aktualizacje.

TediPower
Nowicjusz
Posty: 54
Rejestracja: 1 mar 2016, o 20:12
Auto: Astra
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: TediPower » 2 mar 2018, o 15:40

Poszukuję fotoradary na Niemcy i Polskę najlepiej 2018 bez udziwnień bo ostatni pakiet z 11 części nie mało że się nie mieści w całości i trzeba kombinować to nie pokazuje mi fotoradarów które poprzednio miałem a są od x czasu a w zamian pokazuje mi jakieś virtualne coś czego nie ma i nigdy tam nie było chyba że .... to suszarki o dziwnej nazwie chyba speedcamera 90 itp

herkules514
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 maja 2018, o 13:18
Auto: Opel insignia
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2012

Navi 900

Post autor: herkules514 » 20 maja 2018, o 12:09

Witam czy w najnowszych mapach 2017/2018 punkty poi np[fotoradary] są odrazu wgrane czy jest to usługa dodatkowo płatna.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 maja 2018, o 12:38 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie zakładaj niepotrzebnie nowych tematów. Regulamin Forum.

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Posty: 2370
Rejestracja: 7 lis 2015, o 20:12
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Gliwice
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: IBZI » 20 maja 2018, o 12:40

Warto poczytać zanim założysz nowy temat.
Część POI jest, fotoradary należy dograć.
Jak? Poczytaj ten temat.
Jesteś nowy, więc tylko upominam. Zapoznaj się z Regulaminem.

cykucjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 2 cze 2018, o 08:28
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011

Re: NAVI600 NAVI900 wgrywanie POI

Post autor: cykucjusz » 9 cze 2018, o 08:28

Witam, czy posiada ktoś aktualny i sprawdzony .poi tylko dla Polski?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja”