Na instalacji zrobiłem 30 tyś, dzięki zamontowaniu na stałe Stag AFR (wykręciłem oryginalną sondę i zamontowałem od Staga, emulacja sondy wąskopasmowej działa prawidłowo) na bieżąco mogę kontrolować i stroić instalację w pełnym zakresie obciążeń i obrotów, nie tylko w pętli zamkniętej czyli gdzieś do 3500 obrotów i średnich obciążeń. Auto pali 16-17 L gazu, zaznaczam, że mam ciężką nogę, nie po to kupiłem 2,8 żeby uprawiać eco driving

Nie ma różnicy w pracy auta na gazie i benzynie w pełnym zakresie obrotów i obciążeń, żadnych poszarpywań, niedomagań lub problemów z odpalaniem. Lista komponentów instalacji:
- Sterownik Stag Q- max
- Wtryskiwacze Barracuda 130-stka
- Reduktor Kme Tur Twin
- Elektrozawór OMB
- Dwa filtry fazy lotnej Ultra360 Alex
- Wielozawór Extra fi8
- Butla 650/230, zmieści się śmiało 680/240
- Faro 8mm do elektrozaworu potem dwa po 6mm do reduktora
- Podciśnienie z Tekalanu, z kolektora 6, trójnik i po 4 do każdego z dwóch króćców reduktora
- Króćce wkręcone w kolektor na gwint 6mm i średnicą światła 3mm (rozwierciłem do 3,5, takie światło mają króćce wtryskiwaczy)
Kolektor pod wkrętki należy nawiercić w miejscu zaznaczonym na zdjęciu, najlepiej zrobić to na frezarce, wiertłem jest bardzo ciężko a frezarka zrobi to idealnie. Króćce należy wkleić na klej do śrub. Górną część kolektora (puszkę) należy nawiercić wiertłem 16 na wylot w dwóch miejscach (widać na zdjęciach) w celu poprowadzenia dwóch węży od wtryskiwaczy do króćców. W odwiertach montujemy tuleje wraz z uszczelkami i zabezpieczamy je pierścieniami Segera Z 16. Wszystkie przewody zabezpieczyłem jeszcze rękawami termoizolacyjnymi. W narożnikach puszkę kolektora nawierciłem i nagwintowałem pod blaszki mocujące listwę wtryskową (do śrub zastosowałem klej w celu uszczelnienia).
IMG_20160203_184932.jpg
kolektorODW.jpg
Puszka.jpg
Tuleja-1.jpg
Do złożenia całej listwy mocującej wtryskiwacze jest potrzebne jedno mocowanie i dwie listwy zasilające oraz dwa króćce do węża LPG 12mm z gwintem 12/1 oraz dwa kolanka pod wąż 12 mm z gwintem 12/1, które montujemy w listwach za pomocą kleju do gwintów. Listwę po zamocowaniu wtryskiwaczy skręcamy 4 śrubami M6. Węże na króćcach i wtryskiwaczach zabezpieczyłem obejmami zaciskowymi (duży wybór obejm i opasek ma MIRIMPEX). Na wszystkie pozostałe węże zastosowałem obejmy samozaciskowe.
LISTWA-1.jpg
Mocowanie-1.jpg
Instalację zakładałem samemu.
Przy montażu pamiętaj żeby wszystkie łączenia kabli były lutowane i obowiązkowo były zabezpieczone koszulkami termokurczliwymi z klejem a nie taśmą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.