------------------------------------------ :) :) Spot na Śląsku - 2 września dołącz

--------------------------------------------------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku Obrazek

Rozszerzenie komputera

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
Posty: 4068
Rejestracja: 23 maja 2013, o 22:43
Auto: Insignia 2.0T 4x4
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Kraków
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy
Kontakt:

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: yerry » 13 kwie 2015, o 12:17

Z moich spostrzeżeń to może myć kwestia diesel / benzyna. W benzyniakach się nie pojawia temp płynu przekładniowego.

Awatar użytkownika
KaMYk
Klubowicz
Posty: 2176
Rejestracja: 2 lis 2014, o 16:33
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Płock
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: KaMYk » 13 kwie 2015, o 12:49

Trochę inne auto, ale w sobotę chciałem zmienić ustawienia wyświetlacza w Astrze J 2010 r z silnikiem 1,6LET (180KM, w Iśkach też chyba taki montowali) i po wciśnięciu "programuj" nic się nie wydarzało, i w sumie zmiany się nie aktywowały. Dotychczas zmieniłem w 4 autach, 2 Insignie i 2 Astry J, ale wszystkie diesle i było OK.
Także z tymi komputerami od benzyn, to chyba faktycznie jest jeszcze nie dograne.

Awatar użytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
Posty: 4068
Rejestracja: 23 maja 2013, o 22:43
Auto: Insignia 2.0T 4x4
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Kraków
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy
Kontakt:

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: yerry » 13 kwie 2015, o 13:00

W kilku benzyniakach zmieniałem i poszło więc nie tędy droga. Szukamy dalej ;)

Awatar użytkownika
KaMYk
Klubowicz
Posty: 2176
Rejestracja: 2 lis 2014, o 16:33
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Lokalizacja: Płock
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: KaMYk » 13 kwie 2015, o 13:35

Wiesz co, ten samochód to w ogóle dziwny jest. Na op-comie wychodziły mi np. brak odczytu prędkości z czujnika ABS prawe tylne koło, pozostałe pokazywały np 80km/h a ten jeden zero km/h, status ABS i ESP w tym czasie na "nie działa" a nie było żadnego komunikatu na wyświetlaczu samochodu. I tak raz był pomiar raz nie było, oczywiście zawsze to samo koło. W sumie koleś będzie to sprawdzał i zyskał tyle, że wie już gdzie, ale to co najmniej dziwne, że czujnik nie działa prawidłowo, a nie wywala błędu. W serwisie go odsyłali z niczym, bo po podłączeniu brak jest błędów systemie. Teraz jak wie, to ma żądać sprawdzenia w ruchu. A i koleś mówił, że na zakrętach potrafiło go wyrzucać, opis przypominał mi trochę problem @wojtassssa z trakcją, tyle że @wojtassss pisał tylko o mokrej nawierzchni, a tu to i na suchej musiał na zakrętach uważać.

norbi333
Zapaleniec
Posty: 3216
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: Biturbo 4x4,2.0T 4x4
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Suwałki
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: norbi333 » 13 kwie 2015, o 14:33

kmy pisze:Trochę inne auto, ale w sobotę chciałem zmienić ustawienia wyświetlacza w Astrze J 2010 r z silnikiem 1,6LET (180KM, w Iśkach też chyba taki montowali)
Mam taką i rozszerzałem bez problemu

Awatar użytkownika
KenyBDG
Użytkownik
Posty: 629
Rejestracja: 8 wrz 2014, o 10:49
Auto: Insignia B
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2017
Lokalizacja: Warszawa
Postawił piwo: 1 raz

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: KenyBDG » 13 kwie 2015, o 17:00

kmy pisze:
marcinsobi pisze:taka ciekawostka u mnie ,jak aktywuje kompas to pokazuje się tez temp. płynu przekładniowego ,nie mogę aktywować temp.osobno tylko z kompasem
Bo tak to jest, z początku też nie wiedziałem, dlaczego pojawiła mi się ta temperatura płynu przekładniowego i dlaczego nagle sama zniknęła. No oczywiście sama nie zniknęła, wyłączyłem kompas, bo uznałem, że nie potrzebny.
W końcu też gdzieś doczytałem, że te dwie funkcje uaktywnia się razem poprzez włączenie/wyłączenie wyświetlania kompasu.

Mam tu swoją teorię, że jest to opcja na USA, gdzie króluje automat, a przy ich odległościach kompas ma sens, jadąc np. pustynią na zachód :).
Mam Navi900 i funkcji kompasu nie udało mi się uruchomić poprawnie. Mam, bo mam automat i zależy mi na temp. płynu przekładniowego, ale kompas nie działa poprawnie.
Z kolei u mnie było jeszcze lepiej. Miałem temperaturę płynu przekładniowego ale nie miałem kompasu :), skrzynia z 2011 roku. Wymieniłem skrzynie na nowszy model (2013.05) i temperatura znikła, dopiero dzisiaj wyczytałem że trzeba uruchomić kompas. Więc poszedłem do garażu odpaliłem kompas i temperatura już jest ! :).

ZPZygaZP

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: ZPZygaZP » 23 kwie 2015, o 22:12

Robi ktoś rozszerzenie w okolicy Rzeszowa Tarnowa?

misssiekosw
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 16 sty 2015, o 09:36
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: misssiekosw » 24 kwie 2015, o 14:54

Robi ktoś rozszerzenie w okolicy Oświęcimia

Awatar użytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
Posty: 4068
Rejestracja: 23 maja 2013, o 22:43
Auto: Insignia 2.0T 4x4
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Kraków
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy
Kontakt:

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: yerry » 24 kwie 2015, o 15:21

Zapraszamy na ZLOT, rozszerzenie się zrobi.

Awatar użytkownika
Silv3r
Forumowicz
Posty: 260
Rejestracja: 30 kwie 2014, o 21:25
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Silv3r » 26 kwie 2015, o 12:07

Jak i gdzie włączyć ilustrację parktroniku ? Przy pomocy OpComa nigdzie tego nie znalazłem ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pobo1315
Użytkownik
Posty: 688
Rejestracja: 12 lis 2014, o 19:57
Auto: Opel Insignia ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2009
Lokalizacja: Gniezno
Kontakt:

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Pobo1315 » 26 kwie 2015, o 13:31

Pierwsze słyszę zeby cos takiego było możliwe w insigni.


Wysłane z iPhone Six za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
piohib
Klubowicz
Posty: 671
Rejestracja: 21 sty 2015, o 17:10
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2009

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: piohib » 26 kwie 2015, o 13:34

Jest możliwe, bodajże od MY12 lub 13, dokładnie nie pamiętam.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton

kjk12
Forumowicz
Posty: 324
Rejestracja: 3 mar 2015, o 05:45
Auto: insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: kjk12 » 27 kwie 2015, o 05:19

może jest ktoś z okolicy Lubina Polkowic i może zrobić rozszerzenie :)

Awatar użytkownika
ZiGi
Klubowicz
Posty: 298
Rejestracja: 25 mar 2015, o 09:35
Auto: Insignia ST 130KM
Kod silnika: A20DTC
Rok produkcji: 2011
Lokalizacja: Dębe Wielkie

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: ZiGi » 27 kwie 2015, o 05:45

Ja to mam w MY11

Wysłane z mojego Lenovo A7600-F przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam ZiGi

kicaj
Forumowicz
Posty: 263
Rejestracja: 1 kwie 2014, o 20:25
Auto: I
Rok produkcji: 2015
Lokalizacja: B/DE

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: kicaj » 27 kwie 2015, o 06:56

Ale to tylko wizualizacja przodu... Tył tylko dźwiękowy

Sent from mobile.

Seba
Nowicjusz
Posty: 79
Rejestracja: 17 sie 2014, o 22:12
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Seba » 27 kwie 2015, o 07:26

@ZiGi ale rok modelowy masz MY12. U mnie tego nie ma w MY11. Ale kompa jeszcze nie rozszerzałem.

Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik
Posty: 627
Rejestracja: 26 cze 2014, o 20:15
Auto: Insignia 1.6 Turbo
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2012
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: Luki » 27 kwie 2015, o 07:46

Gdzieś słyszałem, że zależy to od wersji wyświetlacza między zegarami. W MY2013 to mam ale nie mam ekranu na którym jest tylko prędkość tak jak niektórzy mają.

Awatar użytkownika
ZiGi
Klubowicz
Posty: 298
Rejestracja: 25 mar 2015, o 09:35
Auto: Insignia ST 130KM
Kod silnika: A20DTC
Rok produkcji: 2011
Lokalizacja: Dębe Wielkie

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: ZiGi » 27 kwie 2015, o 10:17

No tak @Seba masz rację, w sumie zafiksowałem się na tym że produkcja 2011 to modelowo też. A tu modelowo mam 2012.

Wysłane z mojego Lenovo A7600-F przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam ZiGi

SAFIK
Forumowicz
Posty: 351
Rejestracja: 12 gru 2013, o 12:42
Auto: Insignia Tourer 2.0
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: lubelskie

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: SAFIK » 2 maja 2015, o 09:50

Witam. Czy jest ktoś kto ma Op Com z Mińska Mazowieckiego lub Siedlec. Jestem obecnie w MM a za ok. 2 godz będę w Siedlcach. Proszę o info jak ktoś może rozszerzyć kompa.
Ostatnio zmieniony 3 maja 2015, o 19:59 przez SAFIK, łącznie zmieniany 1 raz.

ewuschris

Re: Rozszerzenie komputera

Post autor: ewuschris » 3 maja 2015, o 00:05

yerry pisze:Ja nie spotkałem takiej opcji w opcomie
a nie masz przypadkiem w ustawieniach,u mnie w standardzie jest opcja ryglowanie drzwi z kluczyka , zamykanie i otwieranie oken z kluczyka,jutro jeszcze sie upewnie i podam dokladnie gdzie to jest

-- 3 maja 2015, o 00:06 --


ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”