Rozszerzenie komputera

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez pgkedzior » 13 kwi 2015, o 07:37

kaolad napisa┼é(a):No w┼éa┼Ťnie u mnie nie. Mam kombi, przednie szyby elektryczne, tylne na korbke. Autko mam z 2010.


Nie wiem czy przypadkiem domykanie szyb nie jest dost─Öpne tylko z pe┼én─ů elektryka siedze┼ä... Nie pytaj dlaczego... ja mam podobn─ů konfiguracj─Ö co Ty (ty┼é korba, siedzenia bez pami─Öci) i za chiny nie mog─Ö zrobi─ç domykania z pilota.
pgkedzior
Nowicjusz
 
Posty: 40
Do┼é─ůczy┼é(a): 8 sie 2014, o 07:43
Ostatnio: 8 cze 2016, o 10:49
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: Biała Isia :)
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez Zbyszek01 » 13 kwi 2015, o 08:10

Nie mam pełnej elektryki siedzeń, tylko góra-dół i lędźwie na kierownika.
Avatar u┼╝ytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
 
Posty: 684
Do┼é─ůczy┼é(a): 10 lut 2015, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 05:24
Lokalizacja: Zi─Öbice
Pochwały: 4
Auto: 2.0 CDTI hatchback
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez KaMYk » 13 kwi 2015, o 08:25

marcinsobi napisał(a):taka ciekawostka u mnie ,jak aktywuje kompas to pokazuje się tez temp. płynu przekładniowego ,nie mogę aktywować temp.osobno tylko z kompasem


Bo tak to jest, z pocz─ůtku te┼╝ nie wiedzia┼éem, dlaczego pojawi┼éa mi si─Ö ta temperatura p┼éynu przek┼éadniowego i dlaczego nagle sama znikn─Ö┼éa. No oczywi┼Ťcie sama nie znikn─Ö┼éa, wy┼é─ůczy┼éem kompas, bo uzna┼éem, ┼╝e nie potrzebny.
W ko┼äcu te┼╝ gdzie┼Ť doczyta┼éem, ┼╝e te dwie funkcje uaktywnia si─Ö razem poprzez w┼é─ůczenie/wy┼é─ůczenie wy┼Ťwietlania kompasu.

Mam tu swoj─ů teori─Ö, ┼╝e jest to opcja na USA, gdzie kr├│luje automat, a przy ich odleg┼éo┼Ťciach kompas ma sens, jad─ůc np. pustyni─ů na zach├│d :).
Mam Navi900 i funkcji kompasu nie udało mi się uruchomić poprawnie. Mam, bo mam automat i zależy mi na temp. płynu przekładniowego, ale kompas nie działa poprawnie.
Avatar u┼╝ytkownika
KaMYk
Klubowicz
 
Posty: 1491
Do┼é─ůczy┼é(a): 2 lis 2014, o 16:33
Ostatnio: dzisiaj, o 06:24
Lokalizacja: Płock
Pochwały: 16
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez norbi333 » 13 kwi 2015, o 09:15

Ciekawe,bo u mnie nie pokazywał temperatury w skrzyni
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1165
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 06:10
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez KaMYk » 13 kwi 2015, o 11:59

Mo┼╝e w benzynowym masz inn─ů skrzyni─Ö, a zarazem inny sterownik i go nie czyta?
Nie jestem jedyny, gdzie w automacie z silnikiem A20DTH temp. płynu przekładniowego była odczytywana.
Avatar u┼╝ytkownika
KaMYk
Klubowicz
 
Posty: 1491
Do┼é─ůczy┼é(a): 2 lis 2014, o 16:33
Ostatnio: dzisiaj, o 06:24
Lokalizacja: Płock
Pochwały: 16
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez norbi333 » 13 kwi 2015, o 12:09

Być może.Pamiętam,że opcomem już nawet w vectrę z dieslem mogłem o wiele więcej podejrzeć niż w opc.
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1165
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 06:10
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez yerry » 13 kwi 2015, o 12:17

Z moich spostrzeżeń to może myć kwestia diesel / benzyna. W benzyniakach się nie pojawia temp płynu przekładniowego.
Avatar u┼╝ytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2852
Do┼é─ůczy┼é(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 00:25
Lokalizacja: Krak├│w
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez KaMYk » 13 kwi 2015, o 12:49

Troch─Ö inne auto, ale w sobot─Ö chcia┼éem zmieni─ç ustawienia wy┼Ťwietlacza w Astrze J 2010 r z silnikiem 1,6LET (180KM, w I┼Ťkach te┼╝ chyba taki montowali) i po wci┼Ťni─Öciu "programuj" nic si─Ö nie wydarza┼éo, i w sumie zmiany si─Ö nie aktywowa┼éy. Dotychczas zmieni┼éem w 4 autach, 2 Insignie i 2 Astry J, ale wszystkie diesle i by┼éo OK.
Tak┼╝e z tymi komputerami od benzyn, to chyba faktycznie jest jeszcze nie dograne.
Avatar u┼╝ytkownika
KaMYk
Klubowicz
 
Posty: 1491
Do┼é─ůczy┼é(a): 2 lis 2014, o 16:33
Ostatnio: dzisiaj, o 06:24
Lokalizacja: Płock
Pochwały: 16
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez yerry » 13 kwi 2015, o 13:00

W kilku benzyniakach zmieniałem i poszło więc nie tędy droga. Szukamy dalej ;)
Avatar u┼╝ytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2852
Do┼é─ůczy┼é(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 00:25
Lokalizacja: Krak├│w
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez KaMYk » 13 kwi 2015, o 13:35

Wiesz co, ten samoch├│d to w og├│le dziwny jest. Na op-comie wychodzi┼éy mi np. brak odczytu pr─Ödko┼Ťci z czujnika ABS prawe tylne ko┼éo, pozosta┼ée pokazywa┼éy np 80km/h a ten jeden zero km/h, status ABS i ESP w tym czasie na "nie dzia┼éa" a nie by┼éo ┼╝adnego komunikatu na wy┼Ťwietlaczu samochodu. I tak raz by┼é pomiar raz nie by┼éo, oczywi┼Ťcie zawsze to samo ko┼éo. W sumie kole┼Ť b─Ödzie to sprawdza┼é i zyska┼é tyle, ┼╝e wie ju┼╝ gdzie, ale to co najmniej dziwne, ┼╝e czujnik nie dzia┼éa prawid┼éowo, a nie wywala b┼é─Ödu. W serwisie go odsy┼éali z niczym, bo po pod┼é─ůczeniu brak jest b┼é─Öd├│w systemie. Teraz jak wie, to ma ┼╝─ůda─ç sprawdzenia w ruchu. A i kole┼Ť m├│wi┼é, ┼╝e na zakr─Ötach potrafi┼éo go wyrzuca─ç, opis przypomina┼é mi troch─Ö problem @wojtassssa z trakcj─ů, tyle ┼╝e @wojtassss pisa┼é tylko o mokrej nawierzchni, a tu to i na suchej musia┼é na zakr─Ötach uwa┼╝a─ç.
Avatar u┼╝ytkownika
KaMYk
Klubowicz
 
Posty: 1491
Do┼é─ůczy┼é(a): 2 lis 2014, o 16:33
Ostatnio: dzisiaj, o 06:24
Lokalizacja: Płock
Pochwały: 16
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez norbi333 » 13 kwi 2015, o 14:33

kmy napisa┼é(a):Troch─Ö inne auto, ale w sobot─Ö chcia┼éem zmieni─ç ustawienia wy┼Ťwietlacza w Astrze J 2010 r z silnikiem 1,6LET (180KM, w I┼Ťkach te┼╝ chyba taki montowali)

Mam tak─ů i rozszerza┼éem bez problemu
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1165
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 06:10
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez KenyBDG » 13 kwi 2015, o 17:00

kmy napisał(a):
marcinsobi napisał(a):taka ciekawostka u mnie ,jak aktywuje kompas to pokazuje się tez temp. płynu przekładniowego ,nie mogę aktywować temp.osobno tylko z kompasem


Bo tak to jest, z pocz─ůtku te┼╝ nie wiedzia┼éem, dlaczego pojawi┼éa mi si─Ö ta temperatura p┼éynu przek┼éadniowego i dlaczego nagle sama znikn─Ö┼éa. No oczywi┼Ťcie sama nie znikn─Ö┼éa, wy┼é─ůczy┼éem kompas, bo uzna┼éem, ┼╝e nie potrzebny.
W ko┼äcu te┼╝ gdzie┼Ť doczyta┼éem, ┼╝e te dwie funkcje uaktywnia si─Ö razem poprzez w┼é─ůczenie/wy┼é─ůczenie wy┼Ťwietlania kompasu.

Mam tu swoj─ů teori─Ö, ┼╝e jest to opcja na USA, gdzie kr├│luje automat, a przy ich odleg┼éo┼Ťciach kompas ma sens, jad─ůc np. pustyni─ů na zach├│d :).
Mam Navi900 i funkcji kompasu nie udało mi się uruchomić poprawnie. Mam, bo mam automat i zależy mi na temp. płynu przekładniowego, ale kompas nie działa poprawnie.


Z kolei u mnie było jeszcze lepiej. Miałem temperaturę płynu przekładniowego ale nie miałem kompasu :), skrzynia z 2011 roku. Wymieniłem skrzynie na nowszy model (2013.05) i temperatura znikła, dopiero dzisiaj wyczytałem że trzeba uruchomić kompas. Więc poszedłem do garażu odpaliłem kompas i temperatura już jest ! :).
KenyBDG
Forumowicz
 
Posty: 347
Do┼é─ůczy┼é(a): 8 wrz 2014, o 10:49
Ostatnio: wczoraj, o 21:47
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 3
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez ZPZygaZP » 23 kwi 2015, o 22:12

Robi kto┼Ť rozszerzenie w okolicy Rzeszowa Tarnowa?
ZPZygaZP
Nowicjusz
 
Posty: 22
Do┼é─ůczy┼é(a): 25 lut 2015, o 07:36
Ostatnio: 30 lis 2016, o 17:57
Auto: insignia
Rok produkcji: 2015

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez misssiekosw » 24 kwi 2015, o 14:54

Robi kto┼Ť rozszerzenie w okolicy O┼Ťwi─Öcimia
misssiekosw
Nowicjusz
 
Posty: 7
Do┼é─ůczy┼é(a): 16 sty 2015, o 09:36
Ostatnio: wczoraj, o 19:49
Auto: Opel Insignia
Rok produkcji: 2009

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez yerry » 24 kwi 2015, o 15:21

Zapraszamy na ZLOT, rozszerzenie si─Ö zrobi.
Avatar u┼╝ytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2852
Do┼é─ůczy┼é(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 00:25
Lokalizacja: Krak├│w
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez Silv3r » 26 kwi 2015, o 12:07

Jak i gdzie w┼é─ůczy─ç ilustracj─Ö parktroniku ? Przy pomocy OpComa nigdzie tego nie znalaz┼éem ...
Nie masz wystarczaj─ůcych uprawnie┼ä, aby zobaczy─ç pliki za┼é─ůczone do tego postu.
Avatar u┼╝ytkownika
Silv3r
Forumowicz
 
Posty: 235
Do┼é─ůczy┼é(a): 30 kwi 2014, o 21:25
Ostatnio: wczoraj, o 15:05
Lokalizacja: Wałbrzych
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez Pobo1315 » 26 kwi 2015, o 13:31

Pierwsze słyszę zeby cos takiego było możliwe w insigni.


Wys┼éane z iPhone Six za pomoc─ů Tapatalk
Avatar u┼╝ytkownika
Pobo1315
Klubowicz
 
Posty: 686
Do┼é─ůczy┼é(a): 12 lis 2014, o 19:57
Ostatnio: 14 pa┼║ 2016, o 12:37
Lokalizacja: Gniezno
Pochwały: 2
Auto: Opel Insignia ST
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez piohib » 26 kwi 2015, o 13:34

Jest możliwe, bodajże od MY12 lub 13, dokładnie nie pamiętam.
"Celem wojny nie jest ┼Ťmier─ç za ojczyzn─Ö, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoj─ů" Genera┼é George Smith Patton
Avatar u┼╝ytkownika
piohib
Klubowicz
 
Posty: 633
Do┼é─ůczy┼é(a): 21 sty 2015, o 17:10
Ostatnio: wczoraj, o 20:50
Pochwały: 3
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez kjk12 » 27 kwi 2015, o 05:19

mo┼╝e jest kto┼Ť z okolicy Lubina Polkowic i mo┼╝e zrobi─ç rozszerzenie :)
kjk12
Forumowicz
 
Posty: 196
Do┼é─ůczy┼é(a): 3 mar 2015, o 05:45
Ostatnio: wczoraj, o 13:29
Auto: insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez ZiGi » 27 kwi 2015, o 05:45

Ja to mam w MY11

Wysłane z mojego Lenovo A7600-F przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam ZiGi
Obrazek
Avatar u┼╝ytkownika
ZiGi
Klubowicz
 
Posty: 211
Do┼é─ůczy┼é(a): 25 mar 2015, o 09:35
Ostatnio: wczoraj, o 10:16
Lokalizacja: D─Öbe Wielkie
Pochwały: 3
Auto: Insignia ST 130KM
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011

Poprzednia stronaNast─Öpna strona

Powr├│t do Elektryka

Kto przegl─ůda forum

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy ten dzia┼é: Brak zidentyfikowanych u┼╝ytkownik├│w i 2 go┼Ťci