Rozszerzenie komputera

Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 2 sty 2014, o 23:05

jest to bardzo szybka operacja,mo┼╝na rozwin─ů─ç troch─Ö komputer miedzy zegarami,dojdzie stoper,strza┼éka nawigacji,stoper bodaj┼╝e,ale idzie samemu zaznaczy─ç i odznaczy─ç to co sie chce
Nie masz wystarczaj─ůcych uprawnie┼ä, aby zobaczy─ç pliki za┼é─ůczone do tego postu.
jaromat
 

Re: Rozszezenie komputera

Postprzez peja-1991 » 2 sty 2014, o 23:09

czy to zale┼╝y od radia czy od czego ?
"Krytyk i eunuch z jednej s─ů parafii
obaj wiedz─ů jak, ┼╝aden nie potrafi" Tadeusz Boy-┼╗ele┼äski
Avatar u┼╝ytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
 
Posty: 3101
Do┼é─ůczy┼é(a): 24 kwi 2013, o 14:39
Ostatnio: dzisiaj, o 08:56
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 24
Auto: Insignia
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 2 sty 2014, o 23:16

najprawdopodobniej,te wszystkie dzialania byly robione na DVD800
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 2 sty 2014, o 23:23

u nas do 15 ojro,i robia to koledzy z niemieckiego forum opcomami,jednego sie pytalem to powiedzial mi ze on nic za to nie bierze tylko dla corki ile kto da
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 2 sty 2014, o 23:56

no nie gadaj zebys lecial do de,to moze lepiej do aso podjechac,moze beda cos wiedzieli,a jak do de to do mnie 845 km

-- 2 sty 2014, o 23:56 --

opcomy to napewno nie chinole
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 3 sty 2014, o 00:03

wszystko jest do zalatwienia
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez peja-1991 » 6 sty 2014, o 23:36

podobno mo┼╝na o to rozszerzy─ç kompa :

1508.JPG
1506.JPG
1503.JPG
1500.JPG
684.jpg


Podobno tylko oryginalny op-com ma mo┼╝liwo┼Ť─ç aktywowania tego oraz parktronik jest od 2011 roku
Nie masz wystarczaj─ůcych uprawnie┼ä, aby zobaczy─ç pliki za┼é─ůczone do tego postu.
"Krytyk i eunuch z jednej s─ů parafii
obaj wiedz─ů jak, ┼╝aden nie potrafi" Tadeusz Boy-┼╗ele┼äski
Avatar u┼╝ytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
 
Posty: 3101
Do┼é─ůczy┼é(a): 24 kwi 2013, o 14:39
Ostatnio: dzisiaj, o 08:56
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 24
Auto: Insignia
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez alex_k » 7 sty 2014, o 06:26

Poza napi─Öciem akumulatora reszt─Ö mam w roku modelowym 2012:-)

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwyci─Özca konkursu na zdj─Öcie miesi─ůca LIPIEC
Avatar u┼╝ytkownika
alex_k
Forumowicz
 
Posty: 378
Do┼é─ůczy┼é(a): 27 kwi 2013, o 09:08
Ostatnio: dzisiaj, o 00:37
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Auto: Opel Insignia ST
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez norbi333 » 7 sty 2014, o 15:42

Ja dzisiaj b─Öd─Ö to zobacz─Ö czy co┼Ť wiedz─ů na ten temat

-- 7 sty 2014, o 15:42 --

By┼éem i nic nie wiedz─ů na ten temat. U nich w kompie nie ma takiej mo┼╝liwo┼Ťci ,┼╝eby co┼Ť w┼é─ůczy─ç czy wy┼é─ůczy─ç. Do Insigni ju┼╝ techa nie pod┼é─ůczaj─ů,a jaki┼Ť inny komp.
Teoretycznie mo┼╝na by kombinowa─ç wpisuj─ůc vin auta ,kt├│re te funkcje ma i w├│wczas mo┼╝e to zadzia┼éa─ç
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1149
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 07:15
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez yerry » 7 sty 2014, o 16:00

Podobne informacje i ja otrzymywa┼éem w kilku ASO. Moim zdaniem te opcje to kwestia do odblokowania, natomiast zmiana wygl─ůdu na wielowierszowy to ju┼╝ nie jest kwestia odblokowania, a rozwi─ůzania stosowanego od MY2012. I nie da si─Ö w rozs─ůdny spos├│b uzyska─ç wielowierszowego wy┼Ťwietlania funkcji w starszych modelach (bez wymiany wy┼Ťwietlacza, zegar├│w, soft├│w itd).
W Astrach J z tego co widz─Ö ch┼éopaki odblokowuj─ů opcje ale tam chodzi o to, ┼╝e niekt├│re auta maj─ů podstawowo tylko chyba 3 zak┼éadki, a odblokowuje si─Ö komputerem pozosta┼ée 4 - do funkcji takich jakie my mamy z defaultu w Insigniach.
Je┼Ťli kto┼Ť ma dok┼éadniejsz─ů wiedz─Ö to prosz─Ö o sprostowanie.
Ostatnio edytowano 14 kwi 2014, o 13:57 przez yerry, ┼é─ůcznie edytowano 1 raz
Avatar u┼╝ytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2849
Do┼é─ůczy┼é(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 10:37
Lokalizacja: Krak├│w
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 7 sty 2014, o 17:29

idzie to zrobic w modelu z 2009,bo widzialem jak to koles robi,odpalil opcoma weszedl w to menu,po zaznaczal i juz bylo

-- 7 sty 2014, o 17:29 --

wtedy jak to robil to se nie zrobilem,ale juz do niego pisalem i nie ma sprawy,chce zeby mu dal dla corki na cukierki
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez norbi333 » 7 sty 2014, o 17:55

Mo┼╝e OP com to potrafi.Serwis twierdzi,ze ich sprz─Ötem si─Ö nie da
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1149
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 07:15
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 7 sty 2014, o 17:58

ale on ma ori opcoma,
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 7 sty 2014, o 21:18

czyli dobrze mowie,jednak bedziesz musial przyjechac
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez norbi333 » 7 sty 2014, o 22:17

┼Üci─ůgn─ů┼éem nowy program op com. Tyle,┼╝e po angielsku i zobacz─Ö czy z moim interfejsem zagada.
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1149
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 07:15
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 9 sty 2014, o 05:54

teraz w niedziele mamy spota

-- 7 sty 2014, o 23:06 --

jeszcze cos doczytalem,prawdopodobnie idzie na navi ustawic km\h,ze bedzie pokazywac z jaka predkoscia sie poruszamy

-- 9 sty 2014, o 05:54 --

http://www.youtube.com/watch?v=JKL51jP8 ... e=youtu.be -filmik


Autor postu otrzymał pochwałę
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez yerry » 9 sty 2014, o 09:00

Jest w─ůtek o tym na motor-talk.de http://www.motor-talk.de/forum/zusaetzl ... 30084.html, p├│┼é nocy zesz┼éo mi na t┼éumaczenie googlem na nasze co ciekawszych post├│w ;) Wychodzi, ┼╝e modyfikacja jest mo┼╝liwa oryginalnym OP-COM Basic E ver.1.44 albo 1.45 z softerm 11.08.11.
Avatar u┼╝ytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2849
Do┼é─ůczy┼é(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 10:37
Lokalizacja: Krak├│w
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez yerry » 9 sty 2014, o 09:09

No tak, w ASO u┼╝ywaj─ů Techy lub MDI. No i obowi─ůzkowy TIS2WEB.

Tu jeszcze kilka fotek z niemieckiego forum krok po kroku jak programowa─ç OP-COMem: http://www.motor-talk.de/bilder/zusaetz ... 80703.html
Avatar u┼╝ytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2849
Do┼é─ůczy┼é(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 10:37
Lokalizacja: Krak├│w
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez jaromat » 9 sty 2014, o 12:15

fajnie ze moglem troche pomoc,wojtassss dzieki :D
jaromat
 

Re: Rozszerzenie komputera

Postprzez osa » 9 sty 2014, o 17:06

Fajnie ze 2009 tez to mo┼╝e mie─ç. Ja jestem tym zainteresowany

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Obrazek
Obrazek
Avatar u┼╝ytkownika
osa
Klubowicz
 
Posty: 226
Do┼é─ůczy┼é(a): 19 gru 2013, o 13:32
Ostatnio: wczoraj, o 18:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Auto: Insignia HB 2.0
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009

Nast─Öpna strona

Powr├│t do Elektryka

Kto przegl─ůda forum

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy ten dzia┼é: Brak zidentyfikowanych u┼╝ytkownik├│w i 3 go┼Ťci