:) :) V Zlot Insignia Club Polska - 8-10 czerwca - zapisujemy się

Interfejs diagnostyczny OP-COM

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Posty: 1666
Rejestracja: 10 lut 2015, o 20:29
Auto: 2.0 automat
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Zbyszek01 » 4 kwie 2015, o 16:36

A po ile takiego można kupić?

Naskrobano z H60-L02 tapa coś tam

Awatar użytkownika
Dan
Użytkownik
Posty: 579
Rejestracja: 6 sie 2014, o 12:07
Auto: ST 160HP
Kod silnika: A20DT
Lokalizacja: Łódź
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Dan » 4 kwie 2015, o 17:23

Też się będę musiał w to uzbroić, a co z tymi wersjami 1.62 bo widzę ze sa tylko 1.45?

P405
Zapaleniec
Posty: 2295
Rejestracja: 18 gru 2013, o 08:03
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Lokalizacja: Leszno
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: P405 » 4 kwie 2015, o 17:43

Te programy co są dostępne to wystarcza 1.45 co do reszty to na priv.

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Posty: 1666
Rejestracja: 10 lut 2015, o 20:29
Auto: 2.0 automat
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Zbyszek01 » 4 kwie 2015, o 17:46

No to wysyłaj :-)

Naskrobano z H60-L02 tapa coś tam

P405
Zapaleniec
Posty: 2295
Rejestracja: 18 gru 2013, o 08:03
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Lokalizacja: Leszno
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: P405 » 4 kwie 2015, o 18:20

Poszło.

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Posty: 1666
Rejestracja: 10 lut 2015, o 20:29
Auto: 2.0 automat
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Zbyszek01 » 4 kwie 2015, o 19:46

Potwierdzam to co na PW :P

Awatar użytkownika
Silv3r
Forumowicz
Posty: 260
Rejestracja: 30 kwie 2014, o 21:25
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Silv3r » 4 kwie 2015, o 21:12

P405 podaj namiary na PW
Też bardzo chętnie się w to zaopatrze ;)

nasedoo
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2015, o 16:59
Auto: opel
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2010

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: nasedoo » 13 kwie 2015, o 10:49

Witam,
Jestem tutaj nowy...
Chciałem się dowiedzieć jak wygląda z chińczykami, przy odpalonym vaux-com nie mogę odczytać bloków pomiarowych silnika.Błędy odczytuje. Z samochodem też łączy się ciężko ( muszę najpierw odpalić op-com china ) a później dopiero vaux-com. Modem jest 1.45 Mam nadzieje że koledzy mi pomogą...;))

pozdrawiam

P405
Zapaleniec
Posty: 2295
Rejestracja: 18 gru 2013, o 08:03
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Lokalizacja: Leszno
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: P405 » 13 kwie 2015, o 11:10

Jaki vaxcom?

kimba24
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: 26 kwie 2013, o 04:13
Auto: Insignia 2.0 DTH
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: Ożarów Maz.

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: kimba24 » 13 kwie 2015, o 11:29

u mnie op-com działa bez problemu z vauxcomem

norbi333
Zapaleniec
Posty: 3078
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: 2x Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Suwałki
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: norbi333 » 13 kwie 2015, o 12:23

W benzyniakach prawie nic nie pokazuje

nasedoo
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2015, o 16:59
Auto: opel
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2010

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: nasedoo » 13 kwie 2015, o 15:18

120309a+131223d tylko chce mi jeszcze zainstalować ocflash fw 1,59 china no i tego nie instalowałem.
Modół abs czyta a silnika nie.
Mój op jest 1,45 i może faktycznie tego flasha zainstalować. Szkoda tylko usadzić op...;;(

Awatar użytkownika
Silv3r
Forumowicz
Posty: 260
Rejestracja: 30 kwie 2014, o 21:25
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: Wałbrzych

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Silv3r » 13 kwie 2015, o 21:08

Ktoś dysponujący OpComem z okolic Wałbrzycha?

Potrzebuję sprawdzić, który czujnik parkowania mi padł ...

@P405, kiedy dojedzie nowa partia? ;)

P405
Zapaleniec
Posty: 2295
Rejestracja: 18 gru 2013, o 08:03
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Lokalizacja: Leszno
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: P405 » 13 kwie 2015, o 21:19

Jest w drodze, ale nie mam Cię na liście, to moje niedopatrzenie czy jeszcze się nie zapisaleś?

Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik
Posty: 627
Rejestracja: 26 cze 2014, o 20:15
Auto: Insignia 1.6 Turbo
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2012
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Luki » 18 kwie 2015, o 09:56

Silv3r pisze:P405 podaj namiary na PW
Też bardzo chętnie się w to zaopatrze ;)

P405
Zapaleniec
Posty: 2295
Rejestracja: 18 gru 2013, o 08:03
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Lokalizacja: Leszno
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: P405 » 18 kwie 2015, o 11:22

Namiary są, ale proszę można dzwonić 502 485 602.

Awatar użytkownika
Putridum
Użytkownik
Posty: 649
Rejestracja: 10 lut 2015, o 17:21
Auto: Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: Warszawa

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Putridum » 18 kwie 2015, o 13:29

To i ja się podepnę pod temat, z kąd najlepiej kupić OP-COM ofc nie wchodzi w grę gryginał bo jeszcze na głowę nie upadłem żeby żygnąć 3k za interface, o ile to możliwe to poprosił bym namiary sprzedawców tzn linki do stron www.

Awatar użytkownika
Engine
Prezes ICP
Posty: 4920
Rejestracja: 14 wrz 2014, o 10:53
Auto: Insignia 2.0CDTi 4x4
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Lokalizacja: Poraj
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Engine » 18 kwie 2015, o 13:37

Kup u P405, taniej nie będziesz miał, bynajmniej w Polsce ;) ja kupiłem i jestem zadowolony.

Wysłano z Sony Xperia Z3 przy użyciu Tapatalk

Awatar użytkownika
Putridum
Użytkownik
Posty: 649
Rejestracja: 10 lut 2015, o 17:21
Auto: Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2010
Lokalizacja: Warszawa

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Putridum » 18 kwie 2015, o 13:45

Dzięki Engine - a teraz pytanie do P405, czy Op-COM'em od ciebie można grzebać w poduchach, chodzi mi nie o wyłączenie ich bo to by była totalna głupota tylko o wyłączenie dźwięku niezapiętych pasów(co już poruszałem jakiś czas temu na forum) jest on dla mnie troszkę irytujący - wystarcza mi to że pali się na czerwono ikonka na wskaźnikach;) tak jak to było w VB.

Awatar użytkownika
piohib
Klubowicz
Posty: 671
Rejestracja: 21 sty 2015, o 17:10
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A16XER

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: piohib » 18 kwie 2015, o 13:58

Wydaje mi się, że jak przeglądałem sobie różne opcje, to była możliwość wyłączenia tego dźwięku.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”