Interfejs diagnostyczny OP-COM

Re: OP-COM

Postprzez tomkod » 16 wrz 2013, o 11:02

Watpie zebys OPCOMem cokolwiek zrobil. Podlaczyc oczywiscie mozesz i jakies bledy odczytac, pokaczyc sie w niektorymi modulami. Ale konfigurowac nic nie skonfigurujesz insignia lata praktycznie po szynie CAN i OPCOM nie ma mozliwosci tym zarzadzac. Takze takie rzeczy tylko TECHem.
Obrazek
tomkod
Forumowicz
 
Posty: 332
Do┼é─ůczy┼é(a): 26 kwi 2013, o 09:08
Ostatnio: 25 pa┼║ 2016, o 07:43
Auto: Seat Altea
Rok produkcji: 2010

Re: OP-COM

Postprzez Cinek » 21 wrz 2013, o 07:28

7ups napisał(a):Witam

Czy kto┼Ť pod┼é─ůcza┼é swoje Insignie pod op-coma ????
Chodzi mi np o wy┼é─ůczenie d┼╝wi─Öku niezapi─Ötych pas├│w



Mi w serwisie powiedzieli ze sie tego nie da wylaczyc :lol:
Avatar u┼╝ytkownika
Cinek
Klubowicz
 
Posty: 558
Do┼é─ůczy┼é(a): 27 kwi 2013, o 06:20
Ostatnio: wczoraj, o 21:17
Lokalizacja: Belgia, czasami Katowice
Pochwały: 8
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Re: OP-COM

Postprzez yarek82 » 21 wrz 2013, o 09:32

VC tez lata po CAN'ie i drobne rzeczy mo┼╝na ustawia─ç OPCOM'em, wiec wydaje mi si─Ö ze cos mo┼╝na popr├│bowa─ç :D
ale pewno┼Ťci nie mam, jak pod┼é─ůcz─Ö swoj─ů isnigni─Ö pod opcom'a to dam zna─ç ;)
yarek82
Forumowicz
 
Posty: 219
Do┼é─ůczy┼é(a): 28 lip 2013, o 21:10
Ostatnio: 26 gru 2015, o 11:02
Lokalizacja: jarocin
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: OP-COM

Postprzez 7ups » 21 wrz 2013, o 09:36

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 4 kwi 2015, o 09:09 przez 7ups, ┼é─ůcznie edytowano 1 raz
7ups
 

Re: OP-COM

Postprzez yerry » 21 wrz 2013, o 10:53

Tylko odczyt niekt├│rych modu┼é├│w. Ustawia─ç si─Ö nic nie da, ja nie znalaz┼éem takiej mo┼╝liwo┼Ťci. Nie to co w VC gdzie mo┼╝na by┼éo sporo podzia┼éa─ç.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4
Avatar u┼╝ytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2852
Do┼é─ůczy┼é(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 07:39
Lokalizacja: Krak├│w
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: OP-COM

Postprzez tomkod » 21 wrz 2013, o 12:59

Tak jak napisalem wczesniej, mam OPCOMA od paru lat i wczesniej w Vectra wszystko mozna bylo a z Insignia nic nie zrobisz. Polaczysz sie, odzczytasz bledy i niektore wartosci DPF ale na ile one sa zdogne z prawda?
Obrazek
tomkod
Forumowicz
 
Posty: 332
Do┼é─ůczy┼é(a): 26 kwi 2013, o 09:08
Ostatnio: 25 pa┼║ 2016, o 07:43
Auto: Seat Altea
Rok produkcji: 2010

Interfejs OP COM 2

Postprzez samara12 » 17 lut 2014, o 10:16

Witam,
Czy kto┼Ť si─Ö orientuje gdzie mo┼╝na kupi─ç jakiego┼Ť chi┼äskiego clona ?
I jaki to ma by─ç model.
Szukam takiego interfejsu , żebym mógł wykasować błędy w insigni.
Podczas wypalania DPF-a cz─Östo wyst─Öpuje b┼é─ůd i wtedy tylko laweta i serwis
samara12
 

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez wojciechhh » 17 lut 2014, o 13:07

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... 0785510979 a to jest ori czy chinszczyzna?

Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
Obrazek
Traktor 2.0 CDTI
Zwyci─Özca konkursu na zdj─Öcie miesi─ůca GRUDZIE┼â!
Avatar u┼╝ytkownika
wojciechhh
Forumowicz
 
Posty: 310
Do┼é─ůczy┼é(a): 22 gru 2013, o 14:34
Ostatnio: 11 pa┼║ 2016, o 10:37
Lokalizacja: Niemcy NRW
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez marcinsobi » 17 lut 2014, o 13:20

oryginal okrojony
tak jak w opisie mozesz sobie wybrac do jakich modeli potrzebujesz

i ja mam wersje china 8/2010 i bledy mi czyta i nawet cos kasuje ale nic nie da sie ustawic- przestawic
marcinsobi
Forumowicz
 
Posty: 309
Do┼é─ůczy┼é(a): 20 cze 2013, o 10:35
Ostatnio: 16 wrz 2016, o 15:13
Lokalizacja: Police ,SE
Pochwały: 9
Auto: Insignia 2.0 CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez marcinsobi » 17 lut 2014, o 16:04

tak juz sie z czyms takim spotkalem ,nawet mialem kiedys kupic bo mialem vectre i insignie w jednym czasie
ale jakos sie nie psuly wiec odpuscilem bo mam tego chinola i na razie dziala
Wojtass bierz to bedziesz mial wiecej kolegow :lol:
marcinsobi
Forumowicz
 
Posty: 309
Do┼é─ůczy┼é(a): 20 cze 2013, o 10:35
Ostatnio: 16 wrz 2016, o 15:13
Lokalizacja: Police ,SE
Pochwały: 9
Auto: Insignia 2.0 CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez marcinsobi » 17 lut 2014, o 16:47

albo przynajmniej wiesz co jest uszkodzone
marcinsobi
Forumowicz
 
Posty: 309
Do┼é─ůczy┼é(a): 20 cze 2013, o 10:35
Ostatnio: 16 wrz 2016, o 15:13
Lokalizacja: Police ,SE
Pochwały: 9
Auto: Insignia 2.0 CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez norbi333 » 17 lut 2014, o 22:34

wojtassss napisał(a):
Wiesz co przekonuje mnie to, ┼╝e jak lecisz w tras─Ö wpadnie w awaryjny to skasuje b┼é─ůd i lec─Ö dalej.

Do tego to wystarczy zwykły elm.Poza tym gdyby mi auto w trasie tak robiło to bym nie kupił OP Coma , a od razu samochód sprzedał
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1165
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 09:20
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez Radek_TRN » 18 lut 2014, o 07:52

Wojtassss jak bedziesz zdecydowany kupowac to daj znac. Wezme tez to moze na przesyłce bedzie taniej.


Wysłane przez Tapatalk
Avatar u┼╝ytkownika
Radek_TRN
Forumowicz
 
Posty: 261
Do┼é─ůczy┼é(a): 15 sty 2014, o 19:35
Ostatnio: 13 sie 2016, o 11:22
Lokalizacja: Toruń
Pochwały: 4
Auto: BMW F10
Rok produkcji: 2011

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez Radek_TRN » 18 lut 2014, o 08:22

No to lipa z tym jezykiem...


Wysłane przez Tapatalk
Avatar u┼╝ytkownika
Radek_TRN
Forumowicz
 
Posty: 261
Do┼é─ůczy┼é(a): 15 sty 2014, o 19:35
Ostatnio: 13 sie 2016, o 11:22
Lokalizacja: Toruń
Pochwały: 4
Auto: BMW F10
Rok produkcji: 2011

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez marcinsobi » 18 lut 2014, o 08:47

http://www.op-com.pl/index.php?mod=site&id=15

moze by wytarczylo pobrac oprogramowanie po polsku ?
w koncu to oryginal
marcinsobi
Forumowicz
 
Posty: 309
Do┼é─ůczy┼é(a): 20 cze 2013, o 10:35
Ostatnio: 16 wrz 2016, o 15:13
Lokalizacja: Police ,SE
Pochwały: 9
Auto: Insignia 2.0 CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez norbi333 » 18 lut 2014, o 16:21

wojtassss napisał(a):
norbi333 napisał(a):
wojtassss napisał(a):
Wiesz co przekonuje mnie to, ┼╝e jak lecisz w tras─Ö wpadnie w awaryjny to skasuje b┼é─ůd i lec─Ö dalej.

Do tego to wystarczy zwykły elm.Poza tym gdyby mi auto w trasie tak robiło to bym nie kupił OP Coma , a od razu samochód sprzedał


Na szcz─Ö┼Ťcie s─ů jeszcze ludzie, kt├│rzy nie pozbywaj─ů si─Ö problemu podrzucaj─ůc go innym tylko rozwi─ůzuj─ů na bie┼╝─ůco.

A gdzie ja napisa┼éem,ze bym sprzeda┼é auto z ukryt─ů wad─ů? Najzwyczajniej w ┼Ťwiecie nie wyobra┼╝am sobie,┼╝ebym mia┼é jecha─ç w tras─Ö i bra─ç komputer ,bo mo┼╝e b┼éad za┼Ťwieci i trzeba b─Ödzie kasowa─ç
Tak┼╝e proponuj─Ö przeczyta─ç uwa┼╝nie i nie mierzy─ç innych swoj─ů miar─ů
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1165
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 09:20
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez P405 » 18 lut 2014, o 16:38

Je┼╝eli jad─ůc gdzie┼Ť dalej bierzemy laptopa, to co za problem wrzuci─ç op-coma do pod┼éokietnika z ty┼éu. M├│j tam le┼╝y ca┼éy czas, przynajmniej go nie szukam jak jest potrzebny.
P405
Klubowicz
 
Posty: 1238
Do┼é─ůczy┼é(a): 18 gru 2013, o 08:03
Ostatnio: dzisiaj, o 07:09
Pochwały: 10
Auto: Insignia CDTI

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez norbi333 » 18 lut 2014, o 16:49

wojtassss napisa┼é(a):A ja sobie wyobra┼╝am. Jedziesz np na wakacje 3500 km to komputer za wiele miejsca Ci nie zajmie, a zawsze masz go pod r─Ök─ů. Auto to tylko elektronika.

Zajmie czy nie jad─Ö na wakacje.Tak┼╝e laptop mi tam nie potrzebny

wojtassss napisał(a):Ja nie sprzedałbym auta z problemem więc w złym kierunku uderzasz.

To dlaczego piszesz ,że ja bym takie sprzedał?

-- 18 lut 2014, o 16:49 --

P405 napisał(a):to co za problem wrzucić op-coma do podłokietnika z tyłu. Mój tam leży cały czas, przynajmniej go nie szukam jak jest potrzebny.

Sam OP-COM to i u mnie le┼╝y w kt├│rym┼Ť samochodzie.
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1165
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 09:20
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez norbi333 » 18 lut 2014, o 18:52

wojtassss napisał(a):
norbi333 napisał(a):To dlaczego piszesz ,że ja bym takie sprzedał?


Napisa┼ée┼Ť, ┼╝e gdyby komputer pokaza┼é Ci b┼é─ůd to zamiast kupowa─ç OP COM, od razu sprzeda┼éby┼Ť auto.

Dok┼éadnie.Sam pomy┼Ťl.Po co mi op-com w aucie ,kt├│re ma sypa─ç b┼é─Ödami?Tylko po to ,┼╝eby je kasowa─ç?
Byle elm to potrafi. A ja osobi┼Ťcie takiego auta nie potrzebuj─Ö ,kt├│re mi ma si─Ö psu─ç. Wychodzi┼éoby na to ,ze gdziekolwiek jecha─ç to strach bez laptopa i opcoma. Totalny bezsens
norbi333
Zapaleniec
 
Posty: 1165
Do┼é─ůczy┼é(a): 13 lis 2013, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 09:20
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 4
Auto: 2.8 T, Biturbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013

Re: Interfejs OP COM 2

Postprzez peja-1991 » 18 lut 2014, o 18:58

Panowie proszę o spokój ;) - temat dotyczy interfejsu op com a nie sprzedaży auta z powodu błędów.
Ka┼╝dy kolejny post nie wnosz─ůcy nic do tematu zostanie skasowany a autor dostanie nagrod─Ö !
"Krytyk i eunuch z jednej s─ů parafii
obaj wiedz─ů jak, ┼╝aden nie potrafi" Tadeusz Boy-┼╗ele┼äski
Avatar u┼╝ytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
 
Posty: 3105
Do┼é─ůczy┼é(a): 24 kwi 2013, o 14:39
Ostatnio: dzisiaj, o 09:03
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 24
Auto: Insignia
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016

Nast─Öpna strona

Powr├│t do Elektryka

Kto przegl─ůda forum

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy ten dzia┼é: Brak zidentyfikowanych u┼╝ytkownik├│w i 1 go┼Ť─ç