Autoalarm

Autoalarm

Postprzez zorba 4591 » 4 wrz 2014, o 11:24

Witam, jaki alarm polecacie do insigni
zorba 4591
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 26 sie 2014, o 12:13
Ostatnio: 14 lip 2016, o 09:02
Auto: insignia
Rok produkcji: 2010

Re: Alarm

Postprzez spiryt4 » 10 wrz 2014, o 12:43

Ja dzisiaj oddałem moją Isie do warsztatu na montaż alarmu.Kupiłem coś takiego http://allegro.pl/autoalarm-z-montazem- ... 07213.html na serwisie za gorszy od tego wołali 1500k zł :lol:
Ostatnio edytowano 2 paź 2014, o 16:00 przez spiryt4, łącznie edytowano 1 raz
spiryt4
Klubowicz
 
Posty: 303
Dołączył(a): 29 kwi 2014, o 12:38
Ostatnio: dzisiaj, o 00:11
Lokalizacja: Świętochłowice
Pochwały: 10
Auto: Opel InsigniaCDTI ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011

Re: Domykanie szyb

Postprzez fuli » 2 gru 2014, o 17:43

Zapytam się w tym temacie :) ...odnośnie autoalarmu, może głupie pytanie, ale to mnie poprawcie z miejsca. Czy każda insignia ma autoalarm ? Mam ten okrągły czujniczek na środku deski rozdzielczej pod szybą, ale on nie miga ani nie świeci się... domykanie szyb, otwieranie z pilota działa (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie) czy to w takim razie jest czujnik opcja gotowa pod montaż czy mam to zdezaktywowane i trzeba jakoś to aktywować ?
Insignia 2.0 cdti ...jeszcze 160 KM 4x4
fuli
Forumowicz
 
Posty: 189
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 21:50
Ostatnio: 1 gru 2016, o 22:13
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011

Re: Domykanie szyb

Postprzez KaMYk » 2 gru 2014, o 18:13

Mam Astrę J też bez autoalarmu, Insignie zapewne też występują z alarmem i bez. Charakterystyczne dla alarmu są czujniki pojemnościowe montowane blisko lampek oświetlenia w podsufitce, blisko przedniej szyby.

Natomiast ten mały okrągły czujniczek to czujnik naświetlenia biorący udział w pracy systemu klimatyzacji i ogrzewania. W tym miejscu też jest montowana dioda od alarmu.
http://workshop-manuals.com/vauxhall/as ... placement/

Jak nie masz diody alarmu i czujników pojemnościowych to nie masz autoalarmu.
Avatar użytkownika
KaMYk
Klubowicz
 
Posty: 1491
Dołączył(a): 2 lis 2014, o 16:33
Ostatnio: dzisiaj, o 06:24
Lokalizacja: Płock
Pochwały: 16
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013

Re: Odnośnie alarmu.

Postprzez Grzegorz » 10 gru 2014, o 11:48

Witam.
Nie znalazłem odpowiedniego wątku, więc zapytam tutaj.
Mam fabryczny alarm z czerwoną lampką migającą na desce rozdzielczej (pod lusterkiem wewn.). Nie mam jakiegoś dodatkowego pilota aby wyłączyć ten alarm (po uruchomieniu).
W razie ewentualnego uruchomienia syreny w jaki sposób wyłączyć ten alarm?

Dlaczego pytam. Zostawiłem raz żonie auto. Gdy chciała odjechać, to nie zadziałał jej pilot z kluczyka do otwarcia drzwi, więc otworzyła drzwi mechanicznie kluczykiem i alarm zaczął wyć. Nie potrafiła tego wyłączyć, więc uruchomiła samochód i wtedy się wyłączył. Sprawa dość śmieszna ale kłopotliwa.
Pozdrawiam, Grzegorz.

Sports Tourer, 2.0 CDTi - 182 Hp & 431,4 Nm
Avatar użytkownika
Grzegorz
Forumowicz
 
Posty: 408
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 11:38
Ostatnio: 24 lis 2016, o 10:00
Lokalizacja: Wlkp.
Pochwały: 1
Auto: Piękna Isia ST
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009

Re: Konsola oświetlenia wewnętrznego

Postprzez nap77 » 11 lut 2015, o 16:57

witam
nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego podłączam się tutaj, jeżeli podłącze do wtyczek sensor ruchu o nr gm 13309524 wraz z czujkami będzie mi to działało jako alarm? czy musiałbym mieć coś jeszcze i konfigurować to?? coś takiego http://allegro.pl/opel-astra-iv-zafira- ... 55321.html
nikt nie wie na jakiej zasadzie ten sensor działa w insignii?
Avatar użytkownika
nap77
Nowicjusz
 
Posty: 88
Dołączył(a): 16 sie 2014, o 09:02
Ostatnio: wczoraj, o 23:16
Lokalizacja: nysa
Pochwały: 2
Auto: OPEL INSIGNIA
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009

Wyje Alarm fabryczny

Postprzez gryzli1980 » 14 kwi 2015, o 18:29

Witam mam problem z alarmem fabrycznym wyje ze 3 do 5 razy na dobę ok 1 do 3 minut raz krócej raz dłużej przy próbie odpalenia wyświetla się komunikat WYKRYTO PRÓBĘ WŁAMANIA .Wymieniłem aku na nowy z myślą ze nie trzyma napięcia i od tego świruje ale autko wyje dalej czy da się jakoś wyłączyć na stałe ten felerny alarm z góry dziękuje za pomoc
gryzli1980
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 lis 2014, o 20:00
Ostatnio: 22 sie 2015, o 15:45
Auto: opel
Rok produkcji: 2011

Re: Alarm

Postprzez Putridum » 14 kwi 2015, o 19:54

Grzegorz napisał(a):Witam.
Nie znalazłem odpowiedniego wątku, więc zapytam tutaj.
Mam fabryczny alarm z czerwoną lampką migającą na desce rozdzielczej (pod lusterkiem wewn.). Nie mam jakiegoś dodatkowego pilota aby wyłączyć ten alarm (po uruchomieniu).
W razie ewentualnego uruchomienia syreny w jaki sposób wyłączyć ten alarm?

Dlaczego pytam. Zostawiłem raz żonie auto. Gdy chciała odjechać, to nie zadziałał jej pilot z kluczyka do otwarcia drzwi, więc otworzyła drzwi mechanicznie kluczykiem i alarm zaczął wyć. Nie potrafiła tego wyłączyć, więc uruchomiła samochód i wtedy się wyłączył. Sprawa dość śmieszna ale kłopotliwa.


między czujkami powinieneś mieć wyłącznik czujników ruchu, wyłącz i powinno być ok
Avatar użytkownika
Putridum
Klubowicz
 
Posty: 529
Dołączył(a): 10 lut 2015, o 17:21
Ostatnio: wczoraj, o 17:55
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
Auto: Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2010

Re: Alarm

Postprzez hajt » 14 kwi 2015, o 20:03

a wie ktoś jaka jest przyczyna, dlaczego alarm cicho wyje?
Avatar użytkownika
hajt
Klubowicz
 
Posty: 305
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 21:23
Ostatnio: wczoraj, o 20:32
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 2
Auto: insignia cosmo
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009

Re: Alarm

Postprzez Putridum » 14 kwi 2015, o 20:09

może masz syrenę walniętą, ja kiedyś miałem tak z klaksonem w VB - koleśmi zajechał drogę na chama, i chciałem go strąbić a tu sygnał dostał zapalenia strun głosowych :D pewnie jak wymienisz syrenę od alarmu - jest oddzielnie - to problem ci się rozwiąże.
Avatar użytkownika
Putridum
Klubowicz
 
Posty: 529
Dołączył(a): 10 lut 2015, o 17:21
Ostatnio: wczoraj, o 17:55
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
Auto: Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2010

Re: Alarm

Postprzez hajt » 14 kwi 2015, o 20:15

a gdzie ta syrena jest ? :o
Avatar użytkownika
hajt
Klubowicz
 
Posty: 305
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 21:23
Ostatnio: wczoraj, o 20:32
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 2
Auto: insignia cosmo
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009

Re: Alarm

Postprzez Putridum » 14 kwi 2015, o 20:27

poszukaj pod maską czegoś takiego:

Obrazek

co do umiejscowienia to musiał bym sam sprawdzić u siebie;)
Avatar użytkownika
Putridum
Klubowicz
 
Posty: 529
Dołączył(a): 10 lut 2015, o 17:21
Ostatnio: wczoraj, o 17:55
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 4
Auto: Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2010

Re: Alarm

Postprzez hajt » 14 kwi 2015, o 20:30

dzięki wielkie :)
Avatar użytkownika
hajt
Klubowicz
 
Posty: 305
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 21:23
Ostatnio: wczoraj, o 20:32
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 2
Auto: insignia cosmo
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009

Re: Alarm

Postprzez yerry » 14 kwi 2015, o 20:36

gryzli1980 napisał(a):Witam mam problem z alarmem fabrycznym wyje ze 3 do 5 razy na dobę ok 1 do 3 minut raz krócej raz dłużej przy próbie odpalenia wyświetla się komunikat WYKRYTO PRÓBĘ WŁAMANIA .Wymieniłem aku na nowy z myślą ze nie trzyma napięcia i od tego świruje ale autko wyje dalej czy da się jakoś wyłączyć na stałe ten felerny alarm z góry dziękuje za pomoc
Z jakiś przyczyn alarm stwierdza próbę włamania ale powodów może być wiele - od czujników na drzwiach czy klapach po czujniki ruchu wewnątrz. Pasuje po kolei eliminować możliwe źródła problemu. W konsoli oświetlenia wewnętrznego masz 2 czujniki ruchu oraz ich wyłącznik. Zrób próbę - wyłącz czujki ruchu wyłącznikiem i tak zostaw auto, zobacz czy będzie wyło.
Avatar użytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2852
Dołączył(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 07:39
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Alarm

Postprzez gryzli1980 » 14 kwi 2015, o 20:46

tak kolego wyje dalej chodź wyłączę czujnik ruchu to już testowałem
gryzli1980
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 lis 2014, o 20:00
Ostatnio: 22 sie 2015, o 15:45
Auto: opel
Rok produkcji: 2011

Re: Alarm

Postprzez yerry » 14 kwi 2015, o 21:30

Wg instrukcji alarm monitoruje:
Monitoruje:
■ drzwi, klapę tylną, pokrywę silnika,
■ kabinę wraz z przyległą przestrzenią bagażową,
■ pochylenie samochodu, np. przy jego uniesieniu,
■ zapłon.

A próbowałeś podłączyć pod komputer lub opcoma? Może pokazuje który czujnik został wzbudzony?
Avatar użytkownika
yerry
V-ce Prezes ds finansowych
 
Posty: 2852
Dołączył(a): 23 maja 2013, o 22:43
Ostatnio: dzisiaj, o 07:39
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 56
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2014

Re: Alarm

Postprzez Dawid_K » 15 kwi 2015, o 08:04

zorba 4591 napisał(a):Witam, jaki alarm polecacie do insigni

Ja posiadam od 2 lat Meta System i nie narzekam.
Avatar użytkownika
Dawid_K
Nowicjusz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 06:28
Ostatnio: 28 lis 2016, o 15:48
Lokalizacja: Kraków/Bruksela
Auto: Insignia 2.0T
Rok produkcji: 2010

Re: Alarm

Postprzez lukasz8484 » 18 kwi 2015, o 19:16

witam serdecznie mam pytanie potrzebuje informacji co do tematu alarmu czy dużo roboty jest jeśli bym kupił orginalny czujnik alarmu żeby go zamontować do wersji bez alarmu Proszę o pomoc i odpowiedź
lukasz8484
Forumowicz
 
Posty: 115
Dołączył(a): 7 mar 2015, o 20:38
Ostatnio: wczoraj, o 12:37
Auto: insignia
Rok produkcji: 2015

Re: Alarm

Postprzez joszka » 8 maja 2015, o 07:47

Po wymianie syreny,modułu,czujnika ruchu wewnątrzkabinowego przez ASO w samochodzie z przebiegiem 7 000 km wlącza sie bez przyczyny alarm,którego nie daje się rozbroić kluczykiem.Robi to się zarówno w garazu jak na parkingach.Co dziwne, nie ma w zapisach kompa naruszenia alarmu i nie swiecą się światła kierunkowskazów.Dodatkowo (być może w komplecie) przestało działac podświetlenie lewara automatycznej skrzyni.
Czy spotkaliście się z taka niedogodnoscią/
joszka
Nowicjusz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 sty 2015, o 20:35
Ostatnio: 10 sie 2016, o 06:07
Auto: insignia
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2014

Re: Alarm

Postprzez Zbyszek01 » 8 maja 2015, o 17:56

Atakuj ASO, auto na gwarancji więc powinni zrobić.
Sam bym nie kombinował bo mogą się wypiąć bo była twoja ingerencja i możesz stracić gwarancję.
Avatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
 
Posty: 684
Dołączył(a): 10 lut 2015, o 20:29
Ostatnio: dzisiaj, o 08:25
Lokalizacja: Ziębice
Pochwały: 4
Auto: 2.0 CDTI hatchback
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość