--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuModuł wykrywania obiektów
-
Maciej_To
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Warszawa
Moduł wykrywania obiektów
Witam,
jeśli ktoś się orientuje to prośba o podpowiedź.
W mojej insignii nie działa system monitorowania martwego pola (bład u18A6-06) - wymieniłem więc prawy moduł na używany.
Po wymianie jest poprawa, bo po uruchomieniu samochodu - zapalają się piktogramy w lusterkach (czego wcześniej nie było) a następnie w zegarach wyświetla się ten sam komunikat o nie działającej usłudze.
Kod błędu odczytany op-comem jest inny B101E-42 - co wskazuje że należało by zaprogramować ten moduł.
I tutaj rodzi się pytanie czy op-com 2016 da radę to zaprogramować - jeśli nie to czym (oprogramowanie/interfejs) to ugryźć (auto po FL 2014r)?
jeśli ktoś się orientuje to prośba o podpowiedź.
W mojej insignii nie działa system monitorowania martwego pola (bład u18A6-06) - wymieniłem więc prawy moduł na używany.
Po wymianie jest poprawa, bo po uruchomieniu samochodu - zapalają się piktogramy w lusterkach (czego wcześniej nie było) a następnie w zegarach wyświetla się ten sam komunikat o nie działającej usłudze.
Kod błędu odczytany op-comem jest inny B101E-42 - co wskazuje że należało by zaprogramować ten moduł.
I tutaj rodzi się pytanie czy op-com 2016 da radę to zaprogramować - jeśli nie to czym (oprogramowanie/interfejs) to ugryźć (auto po FL 2014r)?
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: Wymiana modułu wykrywania obiektów-konieczne programowan
Chyba tylko ASO albo ktoś z MDI. Jeśli się mylę, to koledzy mnie poprawią.
- etac
- Użytkownik
- Auto: brak
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: SBE
- Otrzymał piwo: 11 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana modułu wykrywania obiektów-konieczne programowan
Tylko MDI i programowanie SPS. Jak na razie tylko ASO, albo opcja wykupienia dostępu na stronie ACDELCO - chyba 10€/2 godziny.
-
Maciej_To
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: Warszawa
Re: Moduł wykrywania obiektów
Vxdiag - tego nie ruszy?
Czy ktoś może z forumowiczów z Warszawy - może pomóc w takim programowaniu?
Czy ktoś może z forumowiczów z Warszawy - może pomóc w takim programowaniu?
- etac
- Użytkownik
- Auto: brak
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: SBE
- Otrzymał piwo: 11 razy
- Kontakt:
VXDIAG ruszy, ale tez wymaga dostępu do serwerów GM - czyli odpłatnie.
-
wojtas69
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.8T 4x4
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 8 razy
U żony w aucie padł lewy moduł (on komunikuje się z BCM) gdy zakupiłem nowy to o dziwo po zamontowaniu nie musiałem go programować.
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Może wystarczy wpisać właściwy VIN.
W innym wypadku programowanie tylko przez dostęp do SPS.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
W innym wypadku programowanie tylko przez dostęp do SPS.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Seth
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Sports Tour
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Wałbrzych
Witam, chciałbym odświeżyć temat. Czy, ktoś z okolic dolnego śląska, np. Wrocławia wykonuje usługi programowania wymienionego modułu radaru
Mam do wymiany lewy moduł i nie wiem, czy po takim zabiegu będę musiał go programować, czy jednak będę miał odrobinę szczęścia, podobnie jak pisał wyżej wojtas69.
Pozdrawiam.
Mam do wymiany lewy moduł i nie wiem, czy po takim zabiegu będę musiał go programować, czy jednak będę miał odrobinę szczęścia, podobnie jak pisał wyżej wojtas69.
Pozdrawiam.
-
Seth
- Nowicjusz
Hmm, trochę mało merytoryczna odpowiedź
Tak jak pisałem wyżej Wojtas69 miał to szczęście. Ale OK, najbardziej zależy mi na kontakcie z osobą, która takie rzeczy wykonuje. Nie kupię "nowego" modułu, dopóki nie znajdę kogoś, kto ewentualnie podejmie się zaprogramowania.
- jotef
- Użytkownik
- Auto: eSTe
- Kod silnika: A20DTE
- Miasto:
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 31 razy
marcin dobrze napisał - nie licz na szczęście, bo będziesz zdziwiony
i merytoryka tej wskazówki jest wysoka ponieważ wynika z własnego doświadczenia z tym modułem.
zresztą mojego również ...
nie wiem czy to BCM czy też inny 'komputer' zlicza ilość uruchomień pojazdu/silnika po założeniu nowego modułu ale po iluś tam razach świeci, że jest moduł nie zaprogramowany. osobiście jeździłem tak około 2 m-cy kiedy odcięło Iśkę od martwej strefy ...
i merytoryka tej wskazówki jest wysoka ponieważ wynika z własnego doświadczenia z tym modułem.
zresztą mojego również ...
nie wiem czy to BCM czy też inny 'komputer' zlicza ilość uruchomień pojazdu/silnika po założeniu nowego modułu ale po iluś tam razach świeci, że jest moduł nie zaprogramowany. osobiście jeździłem tak około 2 m-cy kiedy odcięło Iśkę od martwej strefy ...
-
Seth
- Nowicjusz
Ja swoją nabyłem z już uszkodzonym modułem i jeżdżę trzeci miesiąc
Lewy moduł jest uszkodzony znacznie - rozszczelniony z ułamanym pinem. Prawy moduł wygląda lepiej, ale pewności nie mam, czy jest sprawny.
Tym bardziej utwierdzam się po lekturze Twojego posta, że najważniejszy dla mnie w tej chwili jest kontakt z osobą, która ma możliwości programowania tych modułów i pochodzi z mojej, (szeroko pojętej) okolicy.
Tym bardziej utwierdzam się po lekturze Twojego posta, że najważniejszy dla mnie w tej chwili jest kontakt z osobą, która ma możliwości programowania tych modułów i pochodzi z mojej, (szeroko pojętej) okolicy.
-
Holios
- Użytkownik
- Auto: BMW G31
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 25 razy
Bo wojtas bzdury pisze, zawsze trzeba programować , to że mu działo to jedno ale i tak był błąd VIN poza tym jeszcze jest ważny wariant konfiguracji pod konkretny VINSeth pisze: ↑6 wrz 2023, o 09:26Hmm, trochę mało merytoryczna odpowiedźTak jak pisałem wyżej Wojtas69 miał to szczęście. Ale OK, najbardziej zależy mi na kontakcie z osobą, która takie rzeczy wykonuje. Nie kupię "nowego" modułu, dopóki nie znajdę kogoś, kto ewentualnie podejmie się zaprogramowania.
Jak chcesz naprawić albo programować to wysyłkowo można w H&K Garage znajdziesz ich na Facbook
-
Seth
- Nowicjusz
Holios, niestety H&K Garage nie odpowiada na żadną korespondencję, ani na FB, ani przez komunikator. Ostatnia informacja od nich jest z zeszłego roku, że nie dają już rady z ilością zleceń
Pisałem do nich kilka razy i cisza. Dlatego szukam jakiejś alternatywy. Jeżeli ktoś, coś wie to będę wdzięczny za każdy kontakt 
-
Seth
- Nowicjusz
Gdzieś tu na forum przeczytałem, że ASO potrafi odesłać klienta z kwitkiem, bo oni pomagają wtedy kiedy sami zainstalują nowy moduł, a nie przez kogoś i to używany.
-
Holios
- Użytkownik
- Auto: BMW G31
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 25 razy
Wystarczy się przypomnieć bo dostają kilkadziesiąt wiadomości tygodniowoSeth pisze: ↑6 wrz 2023, o 10:17Holios, niestety H&K Garage nie odpowiada na żadną korespondencję, ani na FB, ani przez komunikator. Ostatnia informacja od nich jest z zeszłego roku, że nie dają już rady z ilością zleceńPisałem do nich kilka razy i cisza. Dlatego szukam jakiejś alternatywy. Jeżeli ktoś, coś wie to będę wdzięczny za każdy kontakt
![]()
-
Seth
- Nowicjusz
No to ja mam chyba pecha, na moje wiadomości nie reagują.
Oczywiście na pewno jeszcze napiszę.