No i tak pierwszy problem
Dajcie znać czy trzeba wymienić cały czujnik ( cena ok 300 zł chyba ) czy może są jakieś oringi czy może da się to uszczelnić ?
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuDan, owszem, miska będzie zdejmowana, dlatego szukam informacji na temat rozmiarów oringów, bo nie mogę sobie pozwolić na unieruchomienie fury na kilka dni. Tu gdzie mieszkam, byłem w hurtowni hydrauliki siłowej, i dowiedziałem się, że na miejscu nie mają oringu 20x2,5, który to podobno ma pasować do czujnika poziomu oleju.Dan pisze:Wymiarów nie znam ale uszczelke od gniazda czujnika poziomu oleju to będzie ciężko wymienić bez zdejmowania miskiale za to uszczelnienie odpływu separatora odmy można będzie prawdopodobnie podejrzeć jak się odkręci tą śrubkę co trzyma ten plastik z rurką, później przemierzyć i coś dobrać.
Bartol, tak w necie są. Dlatego chciałem uzyskać info zanim auto będzie rozgrzebane. Też zauważyłem, że pocenie jest na łączeniu. Wymieniłem już uszczelkę pod chłodniczką oleju, oringi pod uchwytem filtra oleju.Bartol pisze:Mam wrażenie, że silnik poci się na połączeniu miski z blokiem przez to artystyczne uszczelnienie silikonoweO-ringu nie daje się grubszego "na zapas" żeby lepiej trzymał. Wpisałem w necie wymiar 25x2,5 i pokazują się wyniki bez problemu, 0,40zł/szt.